8 februari 2002
 

Mazda MX Sport Runabout

Op het Salon van Geneve toont Mazda een geheel nieuwe kleine auto: de MX Sport Runabout

Autozine
8 februari 2002 | Mazda toont tijdens het Salon van Geneve een geheel nieuw prototype van een sportieve compacte auto. De wereldpremiere van de Mazda MX Sport Runabout toont de nieuwe weg die Mazda in zal slaan om aantrekkelijke vormgeving, praktische gebruiksmogelijkheden en uitzonderlijk rijplezier te combineren in een compacte auto.
Info

Alhoewel de MX Sport Runabout 3,9 meter lang is en 1,72 meter breed, biedt de wielbasis van 2,5 meter voldoende ruimte aan vier personen en hun bagage. Daarbij wordt een extra gevoel van ruimte gecreëerd door een groot glasoppervlak. De praktische kant heeft Mazda van de eigen Demio afgekeken. Daardoor moeten bijvoorbeeld twee mountainbikes gemakkelijk achterin passen nadat de achterbank is opgeklapt. Speciaal voor de MX Sport Runabout is een geheel nieuwe 1,5 liter benzinemotor ontworpen. Deze viercilinder motor heeft twee bovenliggende nokkenassen en is standaard gekoppeld aan een viertraps automaat.

Mazda

Het interieur moet de inzittenden een geborgen gevoel geven alsof de auto een tweede huis is. Daarom heeft Mazda extra aandacht besteed aan de keuze van materialen, textuur en kleuren. De standaard gemonteerde radio is midden op het dashboard te vinden alsof het audiosysteem centraal staat in een rijdende huiskamer. Om de MX Sport Runabout herkenbaar te maken als Mazda heeft dit prototype al veel familietrekjes van de komende Mazda6. De wielen zijn zo ver mogelijk op de hoeken van de auto geplaatst om de Runabout stabiel en comfortabel te maken. Ook het geheel nieuw ontworpen onderstel moet bijdragen aan een optimaal comfort. Het prototype is uitgevoerd in opvallend yamabuki oranje gecombineerd met beige bekleding.

De ontwikkeling van deze nieuwe kleine Mazda verkeert op dit moment in een ver gevorderd stadium. De productie zal naar verwachting begin volgend jaar van start gaan in het Spaanse Valencia.

XLLease
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021