30 augustus 2005
 

Mazda Sassou

Mazda Sassou en nieuwe Mazda2 op IAA Frankfurt 2005

Autozine
30 augustus 2005 | Op de komende editie van de Frankfurt Motorshow, de IAA 2005, zal Mazda een nieuwe concept car onthullen onder de naam Sassou. Mazda presenteert met deze Wereldpremiere haar visie op een kleine, lichtgewicht drie-deurs hatchback, aangedreven door een 1.0 liter driecilinder benzinemotor. Een tweede Wereldpremiere in Frankfurt betreft het model 2006 van de Mazda2.
AutoCoach

De nieuwste concept car van Mazda is een lichtgewicht auto voor in de stad, bedoeld voor jonge rijders die hun eerste nieuwe auto aanschaffen. De Sassou is ontworpen in het designcentre van Mazda Motor Europe in Oberursel, vlakbij Frankfurt. Het is de eerste van een serie van drie nieuwe modellen, die ieder ontworpen zijn in de ontwerpstudio in het betreffende land. Later dit jaar volgt dezelfde constructie bij de Tokyo Motorshow (designcentre Japan) en begin volgend jaar bij de Detroit Motorshow (designcentre Noord-Amerika). De naam Sassou komt uit de Japanse taal en staat voor een positieve kijk op het leven, voor een optimistische blik in de toekomst.

Mazda

De auto heeft een USB stick als sleutel, die tevens dient als interface voor het programmeren van de hard disc drive van deze concept car. Ook de zitconfiguratie van de achterbank is uniek: voor een achterpassagier bestaat de mogelijkheid om met perslucht de zitting en rugleuning om te vormen tot een plaats in het midden. Voor twee achterpassagiers zorgt de perslucht voor twee zittingen links en rechts. Bovendien is er de mogelijkheid om een vlakke laadvloer te creeren voor het vervoeren van grotere voorwerpen.

Mede door nieuwe aerodynamische technieken om de luchtweerstand te verlagen zal de toekomstige Mazda in het B-segment kunnen inspelen op alle nieuwe Europese CO2 emissie-eisen. Dit wordt nog eens versterkt door de driecilinder 1.0 liter DISI turbobenzinemotor met stop & go functie, die de motor afzet indien deze stationair draait. Dit alles zorgt er voor dat de Sassou een lichtgewicht auto is met zeer lage emissie.

De in februari 2003 geintroduceerde Mazda2 heeft een aantal wijzigingen ondergaan, waardoor de kleinste Mazda een grotere gelijkenis vertoont met de rest van het gamma. Het exterieur is op een aantal punten gewijzigd waardoor de Mazda2 een meer solide en sportieve uitstraling heeft gekregen.

Mazda
  • Nieuw ontworpen koplampen en mistlampen
  • Achterlicht units van helder kunststof met lenzen
  • Nieuw ontworpen lichtmetalen velgen (16 inch)
  • C-stijl met zwarte kleurstelling
  • Drie nieuwe lakkleuren

Het interieur van de Mazda2 Modeljaar 2006 is ook gewijzigd. Alle drie versies hebben vanaf nu een nieuwe zwarte bekleding. De 1.4 liter CiTD turbo dieselmotor voldoet nu aan de Euro4 emissie-eisen en bovendien is de Exclusive met de 1.4i benzinemotor en de 1.4 CiTD turbo dieselmotor nu standaard voorzien van airconditioning.

XLLease
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021
 

Info