12 december 2006
 

Mazda Ryuga

Mazda Ryuga debuteert op NAIAS 2007 in Detroit

Autozine
12 december 2006 | Mazda zal op de North American International Auto Show 2007 in Detroit een nieuwe concept car onthullen onder de naam Ryuga. Het nieuwe model deelt het podium met een andere wereldprimeur, de Mazda Tribute HEV, Hybrid Electric Vehicle.
Info

De Mazda Ryuga is de tweede concept car die ontworpen is volgens de nieuwe design filosofie "flow". De Nagare, het Japanse woord voor flow in de zin van stroming, debuteerde onlangs op de Los Angeles Motor Show en introduceerde als eerste het nieuwe toekomstige design van Mazda.

Mazda

De tweede exponent van de nieuwe designrichting, de Ryuga, Japans voor gracieuze stroming, laat een eigen niveau van raffinement zien, wat bereikt is door het gebruik van andere materialen, technieken en verborgen details. "De Ryuga is de definitie van wat wij noemen Zoom-Zoom", legt Laurens van den Acker uit, de Nederlander die aan het hoofd staat van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation in Hiroshima. "Het is een combinatie van vitaliteit, vertrouwen, plezier en jeugd, allemaal verpakt in een uniek model".

Een andere blik in de toekomst, maar dan meer nabij en ook meer realistisch, is de Wereldpremiere van de Mazda Tribute HEV. De grondig gewijzigde Tribute HEV is het eerste in serie geproduceerde model van Mazda dat puur inspeelt op schone lucht en in 2007 beschikbaar zal komen op de Amerikaanse markt. Het gecombineerde vermogen van 155 pk van de benzinemotor en de elektromotor is ruim voldoende voor uitstekende prestaties en is tevens in staat om te voldoende aan de strenge Super Ultra Low Emissions Vehicle (SULEVII) en de Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle (AT-PZEV) milieueisen in Californie.

Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021