27 januari 2016
 

Mazda RX-Vision

Mazda RX-Vision is mooiste concept car

Autozine
27 januari 2016 | De Mazda RX-Vision heeft op het 31e Festival Automobile International de prijs van 'Mooiste concept car van het jaar' in de wacht gesleept. Ikuo Maeda, Design Director van Mazda Motor Corporation, nam gisteravond in Parijs de award voor de spectaculaire, door een rotatiemotor aangedreven sportauto, in ontvangst, samen met Kevin Rice, Design Director Europa, Julien Montoussé, Design Director Mazda Noord-Amerika en Mazda designer Norihito Iwao.
AutoCoach
Info

De onderscheiding is een eerbetoon voor Mazda's mondiale designdivisie, die eerder in september vorig jaar al drie prijzen mee naar huis nam op de Automotive Brand Contest 2015, waaronder de 'Team of the Year' award. De RX-Vision was dit jaar samen met de Bentley Exp10 Speed 6, de Fractal Peugeot en de Porsche Missie E genomineerd. De concept car van Mazda deelde het podium met de laatste.

Mazda

De RX-Vison, zoals deze in november werd onthuld op de Tokyo Motor Show 2015, is een goed voorbeeld van de 'challenger spirit' van Mazda. De nieuwste concept car van de onderneming is een meer dan opvallende vertolking van de Kodo; Ziel van Beweging designtaal. De gladde stromende proporties van de auto schreeuwen om prestaties, terwijl de rijke traditie van alle Mazda sportauto's met de motor voorin en achterwielaandrijving in ere wordt gehouden. Daarbij maakt de compactheid van de rotatiemotor kenmerken zoals een lage motorkap mogelijk.

De RX-Vision zal tot 31 januari te zien zijn op de tentoonstelling van het Festival Automobile International in het Parijse Hôtel National des Invalides. De onderscheiding voor beste concept car gaat naar de auto die het beste pure designcreativiteit en nieuwe trends vertegenwoordigt. Het is één van de vier hoofdprijzen bij het jaarlijkse evenement, waarbij de winnaars worden gekozen door een jury van deskundigen en liefhebbers uit de wereld van de autosport, architectuur, mode en design.

KwikFit
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021