9 juni 2016
 

Mazda RX-Vision

Mazda RX-Vision concept car wint autodesignprijs

Autozine
9 juni 2016 | De Mazda RX-Vision heeft de Car Design Award 2016 in de categorie concept car gewonnen. Het sportmodel won de prijs voor de meest opvallende bijdrage aan de ontwikkeling van autodesign en de award is een nieuwe onderscheiding voor dit spectaculaire prototype en natuurlijk voor de vormgevers van Mazda. Kevin Rice, Europees design directeur van Mazda, nam de prijs gisteren in ontvangst op de Autosalon van Turijn Parco Valentino.
AutoCoach
Info

"Natuurlijk ben ik blij met de erkenning die we bij Mazda krijgen voor onze inspanningen, niet alleen in de designwereld, maar ook voor de technologie, die onze modellen in staat stelt om te voldoen aan wat hun uiterlijk belooft", vertelt Rice, die deel uitmaakt van de wereldwijde designafdeling van Mazda die afgelopen najaar al drie awards ontving bij de Automotive Brand Contest 2015, met inbegrip van die voor ‘Team van het Jaar'. "Overal waar we de RX-Vision tot nu toe hebben laten zien vertelt men hoe fantastisch de auto er uit ziet. De enorm positieve reacties hebben zelfs onze eigen verwachtingen overtroffen".

Mazda

De RX-Vision versloeg tijdens de verkiezing een opmerkelijke groep rivalen op de shortlist, waaronder de Alpine Vision Concept, de BMW 3.0 CSL Hommage, de Pininfarina H2 Speed Concept en de Porsche Mission E Concept. De Mazda won in januari dit jaar al de award voor ‘Most Beautiful Concept Car of the Year' bij het 31e Festival Automobile International in Parijs, niet lang na zijn debuut vorig jaar november op de Tokyo Motor Show 2015.

Met een knipoog naar de erfenis van Mazda's achterwielaangedreven sportauto's met de motor voorin belichamen de gestroomlijnde vormen van de RX-Vision, geïnspireerd op de Kodo (Ziel van Beweging) designfilosofie van het merk, pure prestaties. Het laaghangende ontwerp is vooral te danken aan de compacte aard van wat onder de motorkap zit, de volgende generatie SKYACTIV-R rotatiemotor. Mazda is de enige autofabrikant die van deze bijzondere technologie een succes heeft weten te maken en wil daar naar eigen zeggen ook mee door blijven gaan.

Mazda

De Car Design Award 2016 kent prijzen in drie categorieën, waaronder die voor productiemodellen en voor merkdesign. Een 11-koppige jury van redacteuren en vertegenwoordigers van automagazines op vier continenten selecteerde de winnaars uit alle modellen die het afgelopen jaar werden gepresenteerd. De Car Design Award verkiezing wordt georganiseerd door Auto & Design en dateert uit 1984. Het tijdschrift blies de verkiezing dit jaar nieuw leven na een afwezigheid van 19 jaar.

Wittebrug
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021