4 september 2009
 

Mazda

Mazda Laguna Seca circuit op Google Street View

Autozine
4 september 2009 | Het Mazda Laguna Seca circuit vlakbij Monterey in Californië is vanaf nu te zien op elke computer via Google Street View. Raceliefhebbers kunnen het complete circuit fictief rijden in een raceauto tijdens de laatste wedstrijd van de American Le Mans Series 2008, inclusief Andretti's Hairpin en de beroemde Corkscrew Curve. Bij het filmen van de ronde over het circuit is gebruik gemaakt van een bolvormige camera met meerdere lenzen gemonteerd op één van de raceauto's, aangevuld met foto's, GPS en andere geografische data om een zo realistisch mogelijk beeld van het circuit te creëren op oogniveau.
Info

Daarmee is de 'Mazda Raceway Laguna Seca' zoals het officieel heet het eerste racecircuit ter wereld dat te zien is op Google Street View. Het circuit is al meer dan 52 jaar het decor van de meest belangrijke races in de Verenigde Staten van Amerika, waaronder de A1 Grand Prix, Indy Cars, American Le Mans Series, de Speed World Challenge en het WSBK Superbike World Championship.

Mazda

Met 11 bochten, een lengte van 3,602 kilometer en hoogteverschillen tot 91 meter behoort het tot één van de lastigste en meest uitdagende circuits ter wereld en is het tevens uitermate geschikt voor het testen van prototypes.

Eén van de meest beroemde prototypes was een kleine, tweepersoons roadster van Mazda aan het eind van de jaren '80. De productieversie van dit model schopte het tot het 'Guinness Book of World Records' als de best verkochte roadster aller tijden, de Mazda MX-5, die dit jaar zijn 20e verjaardag viert.

Mazda

Mazda is hoofdsponsor van het circuit en maakt er regelmatig gebruik van om prototypes voor de Amerikaanse markt te testen. Ook worden er races van diverse kampioenschappen gereden, zoals de Mazda MX-5 Cup en de Formula Mazda.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021