30 september 2015
 

Mazda

Mazda kondigt nieuwe sportwagen aan

Autozine
30 september 2015 | Mazda heeft op de komende Tokyo Motor Show 2015 een wereldpremière met de onthulling van een nieuwe sportauto in concept fase. Ondanks de moderne aanblik belichaamt de nieuwste creatie van Mazda duidelijk de huidige lijn van de autofabrikant. De designers van Mazda hebben naar eigen zeggen hun uiterste best gedaan om de sportautogeschiedenis van de onderneming in deze concept car te vereeuwigen.

Met het thema van de Mazda-stand in Tokyo in gedachten, 'Acceleratie richting onze dromen' wordt er ook aandacht besteed aan de unieke benadering van rijplezier door het merk. Zo staan er op een deel van de stand, dat speciaal voor de autosport is ingericht, twee Mazda MX-5'n in race uitvoering, terwijl de legendarische Mazda Cosmo Sport 110S uit 1967, het eerste door een rotatiemotor aangedreven massaproductiemodel van Mazda, het hoogtepunt vormt van een overzicht van de onderscheidende techniek van het merk.

Mazda

Eén van trekpleisters op de Mazda-stand is ongetwijfeld de Mazda Koeru, de crossover SUV concept car die z'n wereldprimeur beleefde op de IAA in Frankfurt, een paar weken geleden en nu het middelpunt vormt van 14 andere modellen van de bekroonde line-up met SKYACTIV technologie en het Kodo (Ziel van Beweging) designthema.

Op Smart Mobility City, een vast onderdeel van de Tokyo Motor Show, zal Mazda zijn veiligheidstechnologieën tonen, zoals de innovatieve human machine interface en verschillende sensorgestuurde systemen, ontwikkeld volgens Mazda's proactieve veiligheidsfilosofie. Deze zijn vooral bedoeld om de rust en het rijplezier te verbeteren door bestuurders te helpen bij het herkennen van mogelijke gevaren en bij het op de juiste wijze handelen in die situaties.

De beurs opent zijn deuren voor het publiek van 30 oktober tot en met 8 november.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021
 

Info