3 maart 2014
 

Mazda

Mazda introduceert 4 speciale uitvoeringen

Autozine
3 maart 2014 | Mazda heeft vier speciale versies voor vier verschillende modellen op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Zowel de Mazda2 als de Mazda5 en de MX-5 zijn vanaf nu ook beschikbaar in een zogenaamde "Silver Edition" uitvoering, die zich onder meer onderscheidt door meerdere zilverkleurige accenten in exterieur en interieur in combinatie met nieuwe carrosseriekleuren. De CX-5 is er nu ook tijdelijk als Limited Edition voor de particuliere klant en als SKYLEASE+ Limited Edition voor de zakelijke rijder.
AutoCoach
Info

Bij de Mazda2 vallen meteen de 16-inch lichtmetalen Silver Edition velgen op, die een geheel vormen met de zilverkleurige spiegelkappen, waarbij er bovendien keuze is uit twee nieuwe carrosseriekleuren. In het interieur zijn de voorstoelen voorzien van stoelverwarming, alle zijramen zijn elektrisch te bedienen en inparkeren gaat gemakkelijk met de parkeersensoren aan de achterzijde.

Mazda

De Mazda2 Silver Edition is gebaseerd op de TS+ met 1.3 liter benzinemotor met 62 kW / 84 pk en heeft onder meer als extra automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Centraal in het dashboard zit het 6,1 inch multimedia- en navigatiesysteem. De meerwaarde van de Mazda2 Silver Edition ten opzichte van de TS+ is € 2.955,-, terwijl er 600,- meer voor betaald moet worden, want de speciale uitvoering kost € 15.990,-.

De Mazda5, de gezinsauto met zeven zitplaatsen, schuifdeuren en het flexibele Karakuri-interieursysteem heeft ook de lichtmetalen 'Silver Edition' velgen maar dan in 17-inch, als ook zilverkleurige spiegelkappen en portiergrepen en keuze uit onder andere twee nieuwe carrosseriekleuren. De lijn is doorgezet in het interieur met panelen in hoogglans antraciet, luxe afwerking van het stuurwiel en de stoelbekleding en de luxe vloermatten 'Silver Edition'. Op het multimedia- en navigatiesysteem is bij het achteruit inparkeren ook het beeld van de achteruitrijcamera te zien. De meerwaarde van de Mazda5 Silver Edition ten opzichte van de Mazda5 TS+ is € 1.855,-, terwijl er € 3.500,- minder voor wordt betaald, wat een totaalvoordeel betekent van € 5.355,-. De Mazda5 Silver Edition is er voor € 26.990,-.

Mazda

Om het 25-jarig jubileum van de best verkochte roadster ter wereld te vieren presenteert Mazda de MX-5 Silver Edition, verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage. Uiterlijk onderscheidt deze zich met de 17-inch lichtmetalen Silver Edition velgen, de zilverkleurige spiegelkappen, roll-bars en portiergrepen. De exterieurkleuren Titanium Flash Mica en Deep Crystal Blue Mica zijn nieuw op de MX-5 en vormen een combinatie met de zilverkleurige elementen. De stoelen zijn uitgevoerd in Sand Beige leer en afgewerkt met een contrasterende lichtbruine stiknaad, die terugkomt op het stuurwiel, de handremgreep en de middentunnelconsole. Ook deze speciale uitvoering is voorzien van het multimedia- en navigatiesysteem. De meerwaarde van de MX-5 Silver Edition ten opzichte van de MX-5 TS+ is € 1.350,-, terwijl men er € 3.200,- minder voor betaalt, een totaalvoordeel van € 4.550,-. De verkoopprijs van de MX-5 Roadster Silver Edition is € 30.990,-. Voor de Roadster Coupé met elektrisch inklapbare hardtop is dat € 3.500,- meer.

Voor het eerst sinds de introductie van de Mazda CX-5 zijn twee van de meest verkochte opties van de luxe GT-M uitvoeringen toegevoegd aan de TS+ en aan de best verkochte zakelijke versie, de SKYLEASE+. Het resultaat is de CX-5 Limited Edition en de CX-5 SKYLEASE+ Limited Edition, beide uitgerust met Smart Keyless Entry en het Bose Surround Sound System. Bij Smart Keyless Entry is het voldoende om de sleutel bij zich te hebben om de auto te kunnen openen en starten; de auto detecteert de aanwezigheid van de sleutel. Naar keuze kan de CX-5 zichzelf vergrendelen bij het weglopen van de bestuurder bij de auto. Het Bose Surround Sound System is speciaal voor de CX-5 ontwikkeld, waarbij door een slimme integratie van de woofers met de deuren als klankkast een subwoofer achterin overbodig is geworden.

Mazda

De extra uitrusting vertegenwoordigt een waarde van € 1.600,-. De SKYACTIV-G 165 2WD 6MT kost € 31.990,- en de SKYACTIV-D 150 2WD 6MT € 36.090,-. Dit geldt voor zowel de Limited Edition als de SKYLEASE+ Limited Edition.

Wittebrug
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021