7 december 2009
 

Mazda

Mazda helpt met zeehondencreche Pieterburen

Autozine
7 december 2009 | Mazda Motor Nederland heeft een contract gesloten met de Stichting Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen. De daarin vastgelegde samenwerking behelst onder meer een financiële ondersteuning voor één van de dertien quarantainekamers van het ziekenhuis voor zeehonden in Pieterburen en een donateurswervingsactie via de Mazda-dealers en Erkend Reparateurs in Nederland.
AutoCoach
Info

Jaarlijks komen er zo'n 300 moederloze, zieke en gewonde zeehonden binnen bij de Zeehondencrèche. De verwachting is dat het aantal te behandelen zeehonden in de toekomst niet zal afnemen, gezien de klimaatsveranderingen en de steeds zwaardere stormen die de Nederlandse kust teisteren. Het aantal zeehonden in de Waddenzee is op dit moment nog maar een fractie van wat er vroeger leefde. Vervuiling van bodem en water vormt een ernstige bedreiging voor het leven in dit van oorsprong ongerepte natuurgebied. Andere problemen zijn in zee drijvende stukken visnet, longwormen en voedseltekorten.

Mazda

"Sinds 1972 ben ik met mijn team actief met de verzorging, de voeding en de opvangfaciliteiten voor zieke, verzwakte en moederloze zeehonden", vertelt initiatiefneemster Lenie 't Hart. "Onderzoek heeft aangetoond dat het afweersysteem van zeehonden slecht functioneert door de vele gifstoffen in zijn leefomgeving. De Zeehondencrèche ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van de steun van donateurs. Op dit moment is het uitzonderlijk druk in de crèche vanwege veel zieke longwormpatiënten in combinatie met het slechte weer en de harde wind. En dan komt er nog eens bij dat nu het geboorteseizoen van de grijze zeehond is begonnen. Dat betekent veel moederloze pubs in de opvang. Dus nu in deze tijd kunnen we extra donaties heel goed gebruiken".

"Mazda kiest voor duurzaamheid, niet alleen bij haar producten maar ook voor de samenleving en draagt daarom graag haar steentje bij in de vorm van een financiële ondersteuning voor een quarantainekamer", legt Martijn ten Brink uit, Managing Director van Mazda Motor Nederland in Waddinxveen. "Daarnaast wordt er bij alle Mazda-dealers in Nederland actie gevoerd om donateurs te werven via posters en een speciale flyer met antwoordkaart. Wordt men via Mazda donateur voor minstens € 12,50 per jaar dan krijgt men tevens een mooi aanbod: zolang men donateur blijft heeft men met het hele gezin (maximaal 5 personen) gratis toegang tot het bezoekerscentrum van de Zeehondencrèche in Pieterburen. Normaal geldt dat pas bij een donatie vanaf € 25,- per jaar".

Mazda

Mazda Motor Nederland besteedt naast bovengenoemde ondersteuning ook aandacht aan de Zeehondencrèche via haar DM-activiteiten, acties, nieuwsbrieven, websites en bij openingen van nieuwe dealervestigingen.

Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021