7 februari 2007
 

Mazda Hakaze

Mazda Hakaze debuteert in Second Life

Autozine
7 februari 2007 | De nieuwste concept car van Mazda, de Hakaze, die in de eerste week van maart zal worden getoond aan het publiek op de Autosalon van Geneve, is vanaf 15 februari al te bewonderen op Nagare Island in Second Life.
Info

De Mazda Hakaze is de meest recente exponent van de nieuwe designtaal van Mazda onder de naam Nagare, die ontstaan is onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker, General Manager van de Design Divisie van Mazda Motor Corporation in Hiroshima, Japan. Het model is ontworpen in het European Design Centre in Frankfurt, een van de drie designstudios van Mazda. Na de Mazda Nagare (Los Angeles Motor Show november 2006) en de Mazda Ryuga (Detroit Motor Show januari 2007) is dit de derde concept car die dit tentoonstellingsseizoen wordt onthuld.

Mazda

"Nagare staat voor het vastleggen van beweging, energie en schoonheid en het omzetten van deze begrippen in een vormtaal die de mensen aanspreekt en die ze met elkaar verbindt, in feite net zoals in Second Life", vertelt Van den Acker. "Second Life is een van de beste interactieve omgevingen op Internet. We willen iedereen graag de mogelijkheid bieden om in contact te komen met onze nieuwe concept car en er ook in te rijden, virtueel dan wel te verstaan".

Het Amerikaanse LindenLab ontwikkelde in 2003 Second Life, een virtueel 3D land met op dit moment 3 miljoen inwoners uit de hele wereld. Het is een van de snelste groeiende landen in cyberspace met gemiddeld 15.000 gebruikers op elk moment van de dag.

Mazda

"Mazda Hakaze en Second Life vormen een perfecte combinatie", zegt Peter Birtwhistle, Chief Designer van Mazda Motor Europe. "De Hakaze is cool, de compacte crossover geeft een roadster gevoel en Nagare Island is een fantastische plek om een virtuele testrit met deze auto te maken en daarover met anderen een chill out te hebben. En we hebben nog een aantal aardige verrassingen in petto".

KwikFit
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021