16 januari 2007
 

LifeHammer

Standaard LifeHammer in elke nieuwe Mazda

Autozine
16 januari 2007 | Mazda levert alle nieuwe modellen in Nederland vanaf nu standaard af met een LifeHammer. Daarmee speelt de Nederlandse importeur in op de grootschalige voorlichtingsactie 'Auto te Water' van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, die eind vorig jaar van start is gegaan. Deze campagne richt zich op het terugdringen van het aantal verkeersdoden als gevolg van voertuigen die te water raken. De RAI Vereniging in Amsterdam steunt deze actie en stelt zelfs voor de aanwezigheid van een veiligheidshamer in auto's wettelijk te verplichten.
Info

Jaarlijks raken in Nederland ongeveer 750 tot 800 auto's te water. Daarbij vallen 50 tot 60 doden doordat bestuurders niet snel genoeg het voertuig kunnen verlaten. Alles wijst erop dat met eenvoudige tips veel leed is te voorkomen. Het beste advies is om de auto zo snel mogelijk te verlaten, ook als deze elektrische ramen heeft. Mochten deze niet meer werken dan biedt de LifeHammer uitkomst in deze benarde positie. De dubbele hamer heeft geharde punten die het zijraam in enkele seconden verbrijzelen. Het ingebouwde, vlijmscherpe Solingenmes snijdt met een haal de autogordel door. De LifeHammer wordt vanaf nu standaard in elke nieuwe Mazda gemonteerd en is door zijn fluorescerende kop in het donker altijd makkelijk te vinden.

Mazda

De handelingen die in de campagne van het ministerie centraal staan om snel en veilig de auto, die te water is geraakt, te verlaten zijn:

  • Verlichting en binnenverlichting aan
  • Gordels los, al dan niet met de LifeHammer
  • Zijraam openen, al dan niet met de LifeHammer
  • De auto verlaten

Naast het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de RAI Vereniging zijn bij de LifeHammer campagne de brandweer, Reddingsbrigade Nederland, ANWB, BOVAG en Veilig Verkeer Nederland betrokken.

Mazda
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021