30 maart 2015
 

Mazda

Drie Red Dot awards voor Mazda

Autozine
30 maart 2015 | Drie nieuwe Mazda's, drie nieuwe awards. De Japanse autofabrikant heeft drie nieuwe loftuitingen ontvangen voor zijn nieuwe MX-5, CX-3 en de nieuwe Mazda2 in de vorm van de Red Dot Award 2015, die tijdens een ceremonie in juni zullen worden uitgereikt. Daarmee hebben alle modellen van de nieuwe en zesde generatie Mazda's nu awards ontvangen voor het Kodo design.
AutoCoach
Info

De vierde generatie van de iconische roadster MX-5 is bekroond met de 'Red Dot: Best of the Best' award, de hoogste onderscheiding, toegekend op slechts 1,6% van de inzendingen dit jaar voor uitzonderlijke en baanbrekende ontwerpen. De CX-3, Mazda's eerste compacte crossover SUV, won een ‘Red Dot Award' voor het meer dan uitstekende design van het model. Tenslotte ontving de nieuwe Mazda2 een eervolle vermelding.

Mazda

De jury van de Red Dot Awards beoordeelde de inzendingen op basis van een aantal criteria, variërend van innovatie op het gebied van design tot functionaliteit, ergonomie en ecologische compatibiliteit. De drie nieuwste modellen van Mazda treden daarmee in de voetsporen van voorgaande exemplaren van de nieuwe generatie Mazda's. Allemaal hebben ze nu prijzen gewonnen voor het aansprekende Kodo – Ziel van Beweging design, waaronder Red Dot Awards voor vijf van hen. Het lijnenspel en de vormen van Kodo in het atletische ontwerp van de auto's van Mazda vertegenwoordigen opgehoopte energie. Het idee hierachter heeft zijn wortels in de lange sportautotraditie van het merk, misschien wel het best belichaamd in de MX-5. De nieuwe en inmiddels vierde generatie van 's werelds best verkochte roadster heeft een unieke dynamische Kodo styling. Ook de CX-3 en nieuwe Mazda2 kregen alle lof toegezwaaid in respectievelijk het compacte crossover SUV- en het B-segment.

Mazda

"Deze erkenning van de Red Dot organisatie laat de flexibiliteit en toepasbaarheid van het Kodo design zien en de artistieke vrijheid die het ons tijdens het ontwerpen geeft", zegt Kevin Rice, Design Director van Mazda in Europa. "Kodo geeft het moment weer van opgehoopte energie die zichtbaar is net voordat een sporter of dier in beweging komt. Het is een manier om visuele energie weer te geven en om deze te 'comprimeren' en vervolgens weer ‘vrij te geven' als je blik zich langs de carrosserie van een auto beweegt, zoals we hebben gedaan met de nieuwe MX-5. De nieuwe CX-3 kent een andere artistieke benadering door het samensmelten van de twee belangrijkste delen van een auto en op deze manier energie te creëren. De nieuwe Mazda2 is weer anders, waaruit blijkt hoe Kodo in staat is om elke auto een eigen karakter te geven".

Mazda

De Red Dot is, sinds deze in 1955 door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen in het leven werd geroepen, de grootste en meest prestigieuze productcompetitie ter wereld. Voor de Red Dot Awards 2015 voor productdesign beoordeelde de internationale jury van designers, professoren en journalisten totaal 4928 inzending uit 56 landen. Mazda en de andere winnaars zullen hun prijs in ontvangst nemen op 29 juni in het Aalto Theater in Essen. De producten zelf, geselecteerd in 31 categorieën, waaronder auto's, zullen te zien zijn in het Red Dot Design Museum in Essen van 30 juni 2015 tot 30 juli 2016 en online op www.red-dot.de. Zij hebben het recht om de ‘red dot' te tonen, het internationaal erkende keurmerk voor buitengewoon mooi design.

KwikFit
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021