15 juni 2007
 

Mazda Sinn Spezialuhren

Designer van Mazda ontwerpt exclusieve chronograaf

Autozine
15 juni 2007 | In samenwerking met de Duitse horlogefabrikant Sinn Spezialuhren brengt Mazda een chronograaf op de markt. In dit bijzondere horloge zijn designelementen verwerkt van verschillende Mazda's, waaronder de MX-5 en de jongste concept car, de Hakaze.
Info

Het idee om een zogenaamde "premium watch" te ontwerpen waarin het karakter van het design van de auto's van Mazda tot uitdrukking komt, werd geboren tijdens een Mazda evenement op het circuit van Hockenheim in Duitsland. Hasip Girgin, assistent hoofdontwerper bij het Europese R & D Centre van Mazda, Arno Gabel, vice-president Operations van Sinn Spezialuhren en Herbert Kunde, manager Retail Marketing bij Mazda Motors Duitsland, gingen er meteen mee aan de slag en 15 maanden later was hun idee gerealiseerd.

Mazda

Hasip Girgin, ontwerper van de nieuwe Mazda Design Chronograph, ontwierp voor het eerst een horloge. "Het was een uitdaging", geeft hij toe, "want ik wilde dat de vormgeving van het horloge mensen direct zou aanspreken. Ik heb er meer dan een jaar aan gewerkt om een horloge te ontwerpen dat dezelfde sensualiteit uitstraalt als onze auto's".

Om dit te bereiken gebruikte hij een afgeronde rechthoekige vorm, die terugkomt in de luchtinlaten, achterlichten en portiergrepen van de Mazda MX-5, als uitgangspunt. Tijdloos komt deze vorm terug in de kast van de chronograaf, de wijzers, de drie kronen, in de vormen op de wijzerplaat en zelfs in de exclusieve geschenkverpakking waarin het horloge geleverd wordt.

Ook het bandje van de chronograaf met de vlindergesp is een verwijzing naar het design van een Mazda. Het bandje is gemaakt van siliconenrubber en heeft hetzelfde bandenprofiel als dat van de Mazda Hakaze, de jongste Nagare designstudie, ontworpen door het Europese designteam van Mazda, die werd onthuld op de Autosalon van Geneve in maart dit jaar.

Hasip Girgin heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwerp van een aantal productieauto's en concept cars in de afgelopen 12 jaar. Girgin is het meest bekend om zijn ontwerpvoorstellen voor de Mazda3. Maar zijn artistieke talent gaat verder dan het ontwerpen van auto's. Hij is een getalenteerd schilder, die in Duitsland heeft geexposeerd en lezingen houdt over design aan de unversiteit van Pforzheim.

Mazda

Mazda en Sinn Spezialuhren in Frankfurt hebben al eerder samengewerkt bij de productie van een serie limited edition horloges: het MX-5 NC model en de Sinn 303 RX-8. Waar het bij de eerste projecten nog ging om aangepaste versies van originele Sinn modellen werd deze nieuwe chronograaf volledig ontworpen door en voor Mazda.

De Mazda Design Chronograph wordt vervaardigd in een strikt gelimiteerde oplage. Hij zal vanaf midden augustus bij de Europese Mazda dealers verkrijgbaar zijn. Het horloge zal ongeveer € 1.490,- gaan kosten.

KwikFit
Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt CX-60 en CX-80 aan
7 oktober 2021
Mazda maakt prijzen CX-5 2022 bekendMazda maakt prijzen CX-5 2022 bekend
28 september 2021
Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022Mazda CX-5 aangepast voor modeljaar 2022
14 september 2021
Mazda MX-30 nu ook als AdvantageMazda MX-30 nu ook als Advantage
9 september 2021