5 oktober 2016
Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF

Mazda start productie MX-5 RF

Autozine
5 oktober 2016 | Mazda is begonnen met de productie van de MX-5 RF. De Retractable Fastback van de MX-5 wordt geproduceerd in de Ujina Plant No.1 vlakbij het hoofdkantoor van de onderneming in Hiroshima. De eerste exemplaren zullen hun weg vinden naar de Europese en Noord-Amerikaanse markt, waar de verkoop in het begin van 2017 zal starten. In Nederland verschijnt de MX-5 RF in april 2017 op de markt en in Japan start de verkoop later dit jaar. Prijzen zijn nu nog niet bekend maar volgen in de loop van oktober.

Op zoek naar een Mazda MX-5 RF?
bynco heeft er 1 vanaf € 27.595,-

Mazda MX-5 RF

De MX-5 RF belichaamt volledig de filosofie van het merk, waarbij bestuurder en auto in perfect in harmonie zijn, het meest kenmerkende aspect van de MX-5 gedurende zijn inmiddels 27-jarige geschiedenis. De nieuwste versie van Mazda's lichtgewicht tweezitter is voorzien van een zogenaamd fastback design met een driedelige elektrisch bedienbaar klapdak, waarbij het achterste deel na opening weer op z'n plaats wordt teruggezet voor een pure cabrio-ervaring.

Mazda MX-5 RF

Afgezien van het dak deelt de MX-5 RF voor het grootste deel het design met de softtop versie, met dezelfde lengte, breedte en wielbasis. De hardtop, die 5 mm hoger is, behoort tot één van de snelst te openen en sluiten elektrisch bedienbare cabriodaken, zelfs wanneer de auto rijdt met snelheden tot 10 km/u. Speciaal afgestelde wielophanging en stuurinrichting zorgen voor meer verfijning van de RF, terwijl geluidsabsorberend materiaal in de dakpanelen en speciale isolatie in de achterwielkasten het comfort in het interieur verbetert en voor een aanzienlijke vermindering zou zorgen van het geluidsniveau met gesloten kap.

De totale productie van de MX-5 bereikte op 22 april van dit jaar de 1.000.000 eenheden op. Het model is overal beloond met prijzen, tot nu toe won het meer dan 280 auto-awards over de hele wereld. Deze omvatten onder meer de titel van 'World Car of the Year 2016' en 'World Car Design of the Year 2016' voor de huidige en vierde generatie van de MX-5.

Mazda MX-5 RF
AutoCoach
Mazda MX-5 RF ontvangt Red Dot AwardMazda MX-5 RF ontvangt Red Dot Award
4 juli 2017
Mazda MX-5 RF wint Red Dot awardMazda MX-5 RF wint Red Dot award
3 april 2017
Mazda maakt prijs MX-5 RF bekendMazda maakt prijs MX-5 RF bekend
13 oktober 2016
Mazda MX-5 RF als zandsculptuurMazda MX-5 RF als zandsculptuur
21 september 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum