21 september 2016
Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF als zandsculptuur

Autozine
21 september 2016 | Mazda-dealer Mulder-Mazda in Rotterdam heeft deze weken een Nederlandse primeur in de vorm van een bijzondere versie van de nieuwe Mazda MX-5 RF. Kunstenaars van de Haagse organisatie World Sand Sculpting Academy WSSA vervaardigden in de showroom aan de Martin Luther Kingweg 21 in Rotterdam een zandsculptuur van de MX-5 RF op ware grootte.

Op zoek naar een Mazda MX-5 RF?
bynco heeft er 1 vanaf € 27.595,-

Mazda MX-5 RF

De sculptuur is gemaakt van 18.000 kg speciaal zand en is tot in het kleinste detail vormgegeven. De Mazda MX-5 liefhebbers kunnen alvast een kijkje komen nemen, maar zullen toch nog even moeten wachten op een proefrit. De MX-5 RF, wat staat voor Retractable Fastback, zal halverwege het tweede kwartaal van 2017 z'n opwachting in Nederland maken. Prijzen zullen in de loop van volgende maand bekend worden gemaakt.

Mazda MX-5 RF

De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar. De MX-5 RF is een vervolg op de MX-5 met inklapbare hardtop van de vorige generatie. De nieuwe kap opent en sluit met het omzetten van een schakelaar en dat kan bij snelheden tot 10 km/u. Net als zijn voorganger beschikt de MX-5 RF over één van de snelst te openen en sluiten hardtops.

Eerder dit jaar was de vierde generatie van de MX-5 het eerste model ooit dat zowel de titel World Car of the Year als die van World Car Design of the Year wist te winnen tijdens de 2016 editie van deze verkiezing. Vanaf de introductie in Europa, afgelopen najaar, heeft de 'ND' tot op de dag van vandaag al minstens 70 awards gewonnen, in navolging van de 225 die door de eerste drie MX-5 generaties zijn binnengesleept.

AutoCoach
Mazda MX-5 RF ontvangt Red Dot AwardMazda MX-5 RF ontvangt Red Dot Award
4 juli 2017
Mazda MX-5 RF wint Red Dot awardMazda MX-5 RF wint Red Dot award
3 april 2017
Mazda maakt prijs MX-5 RF bekendMazda maakt prijs MX-5 RF bekend
13 oktober 2016
Mazda start productie MX-5 RFMazda start productie MX-5 RF
5 oktober 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum