11 juli 2012
Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Vernieuwde Mazda MX-5 dit jaar leverbaar

Autozine
11 juli 2012 | Een vernieuwde versie van de de Mazda MX-5, rolt momenteel van de band in Hiroshima, Japan. De aangepaste MX-5 komt in de herfst van dit jaar in Europa op de markt. Het vernieuwde model beschikt over verbeterde veiligheids- en rijeigenschappen, heeft een beperkte facelift gekregen en bovendien is het interieur vernieuwd. Dit betreft beide versies: de Roadster Coupé met inklapbaar elektrisch bedienbare hardtop en de klassieke Roadster met softtop.
KwikFit
 

De MX-5 heeft een nieuw voorbumperontwerp gekregen, die de roadster een agressiever uiterlijk geeft en bijdraagt aan betere aerodynamische eigenschappen. Europeanen kunnen ook kiezen voor een mooie nieuwe grijze carrosseriekleur, omdat het eerder gebruikte Metropolitan Grey vervangen is door Dolphin Grey. Het interieur is subtiel verfijnd met nieuwe sierpanelen en bijpassende spaken in het stuurwiel.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

De vernieuwde MX-5 reageert volgens Mazda nu sneller op de commando's van de bestuurder. De beweging van de gasklep en de mate waarin het gaspedaal wordt ingetrapt worden nu onafhankelijk aangestuurd (op de uitvoeringen met handmatige versnellingsbak). Dit zou het gevoel van lineaire acceleratie en geeft de bestuurder nog meer controle tijdens het accelereren bij lagere snelheden, bijvoorbeeld op slingerende landwegen versterken.

Dit wordt gecombineerd met een aangepaste vacuüm rembekrachtiger, die de respons van het rempedaal en de daarmee gepaard gaande overgangen van afremmen tot optrekken optimaliseert, wat vooral van belang is wanneer de bestuurder remt bij het ingaan van een bocht. Het nieuwe acceleratiebeheer treedt in werking wanneer de bestuurder de rem loslaat en het gaspedaal intrapt.

Mazda introduceert een nieuw voetgangersbeschermingssysteem met een 'actieve motorkap', die automatisch wordt verhoogd als het systeem een aanrijding met een voetganger detecteert. Er wordt direct ruimte gecreëerd onder de motorkap om de impactenergie te absorberen en de klap te verzachten. Bovendien beschermt het design van de nieuwe voorbumper de benen van voetgangers ook nog eens beter.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

De verbeterde Mazda MX-5 zal in de herfst van 2012 in heel Europa in de showrooms staan.