3 mei 2013
Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Mazda maakt prijzen MX-5 Hanabi bekend

Autozine
3 mei 2013 | Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Mazda MX-5 Hanabi, zoals deze vanaf volgende week in de showrooms in Nederland zal staan. De van een bruine softtop voorziene Roadster heeft een verkoopprijs van 32.990 euro. De Roadster Coupé, met een in de carrosseriekleur gespoten elektrisch bedienbare hardtop, verwisselt voor 35.490 euro van eigenaar.
 

De meest recente versie, de Hanabi, de Japanse benaming voor 'vuurwerk', is voorzien van 17-inch aluminium velgen met een hoogglans afwerking en is leverbaar in vier speciale kleuren: het extravagante Copper Red alsmede Meteor Grey (exclusief voor de Hanabi), Stormy Blue en Brilliant Black. Er is nog altijd keuze uit de Roadster met traditionele softtop (uitgevoerd in bruin) en de Roadster Coupé met de elektrische kunststof hardtop. Dit in de carrosseriekleur gespoten dak kan in 12 seconden worden geopend of gesloten. En in opgevouwen toestand neemt hij geen extra bagageruimte in beslag.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

De MX-5 Hanabi is herkenbaar aan bruine lederen bekleding en een elegante zilverkleurige afwerking voor de middenconsole, de spaken van het stuurwiel en afdekking van de rolbeugels. Daarnaast zijn de instrumenten en ventilatieroosters voorzien van chromen ringen. Voor extra gemak en comfort zorgen de automatisch dimmende binnenspiegel en de automatische airconditioning. Daarnaast maken Bluetooth-connectiviteit en een geïntegreerd Mazda-navigatiesysteem met de TomTom navigatiesoftware onderdeel uit van de standaarduitrusting.

Het kloppende hart van de MX-5 wordt gevormd door de 1.8 liter benzinemotor met 126 pk en handgeschakelde vijfversnellingsbak, die uiteraard de achterwielen aandrijft. Dankzij verbeterde technologie reageert de motor nu  alerter op het gas- en rempedaal dan voorheen.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)