15 november 2012
Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

Mazda MX-5 ondergaat facelift voor modeljaar 2013

Autozine
15 november 2012 | De Mazda MX-5 ondergaat een facelift voor modeljaar 2013. De nieuwste versie van de meest verkochte roadster aller tijden belooft niet alleen meer directe acceleratie en nieuwe remtechniek, maar ook over een dynamischer front en verbeterde voetgangersveiligheid. In Nederland is het nieuwe model vanaf eind maart volgend jaar leverbaar met een 126 pk 1.8 liter benzinemotor, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De Mazda ingenieurs verfijnden op de uitvoeringen met handgeschakelde versnellingsbak het acceleratie proces: de beweging van de gasklep en de mate waarin het gaspedaal wordt ingetrapt worden nu onafhankelijk aangestuurd. Dit versterkt het gevoel van lineaire acceleratie en geeft de bestuurder meer controle tijdens het accelereren bij lagere snelheden, bijvoorbeeld op slingerende landwegen. Dit wordt gecombineerd met een verbeterde vacuüm rembekrachtiger, die de respons van het rempedaal en de daarmee gepaard gaande overgangen van afremmen tot optrekken optimaliseert, wat vooral van belang is wanneer de bestuurder remt bij het ingaan van een bocht.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

De nieuwe actieve motorkap wordt automatisch verhoogd als het systeem een aanrijding met een voetganger detecteert. Daarmee wordt in feite de kreukelzone uitgebreid om ernstige verwondingen te voorkomen of ze op z'n minst te minimaliseren, met name aan het hoofd. Bovendien beschermt het design van de nieuwe voorbumper de benen van voetgangers ook nog eens beter. De MX-5 is daarmee klaar voor de strengere EU voetgangersveiligheidsnormen.

Bij het toevoegen van deze veiligheidsvoorzieningen hebben de ontwerpers meteen ook het design van het front van de tweezitter aangepast. De diepere grille en de nieuwe bumper geven de auto een lagere en bredere houding en een meer assertieve look, terwijl de nieuwe mistlampranden en de lipspoiler de aerodynamica verbeteren.

Mazda MX-5 (2005 - 2015)

De nieuwe MX-5 Facelift is leverbaar als Roadster Coupé met inklapbare hardtop of als de legendarische Roadster met klassieke soft-top. Er is keuze uit acht carrosseriekleuren, waaronder een prachtige nieuwe: Dolphin Grey. In het interieur zorgen de glanzende donkergrijze stuurwielspaken en panelen voor een sportieve inslag.

Mazda opent website voor 25 jaar MX5Mazda opent website voor 25 jaar MX5
10 februari 2014
Mazda vestigt record tijdens MAX-5 2013Mazda vestigt record tijdens MAX-5 2013
17 juni 2013
Mazda maakt prijzen MX-5 Hanabi bekendMazda maakt prijzen MX-5 Hanabi bekend
3 mei 2013
Mazda MX5 tijdelijk als HanabiMazda MX5 tijdelijk als Hanabi
5 maart 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum