6 juni 2012
Feedback
Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Kinderen beschilderen Mazda CX-5

Autozine
6 juni 2012 | Tijdens het Dorpspleinfestival, afgelopen zondag in het oude dorp van Amstelveen, hebben kinderen uit Nederland en Japan twee auto's beschilderd die komend weekend tijdens het Japan Festival tentoongesteld worden op het Stadsplein in Amstelveen. Na de succesvolle editie van het festival van 2009 heeft de Stichting Japan Festival besloten dit evenement, waarin de Japanse cultuur, keuken en beleving centraal staan, i.s.m. de gemeente Amstelveen opnieuw te organiseren. Amstelveen huisvest de grootste Japanse gemeenschap van Nederland.
 

Het beschilderen van de twee witte Mazda CX-5'n, het huidige succesnummer van het Japanse automerk, vond plaats tijdens het Dorpspleinfestival in Amstelveen, op 3 juni jl. Aan Nederlandse kinderen van basisschool Het Palet-Zuid werd gevraagd hun visie op Japan te schilderen en aan Japanse kinderen van de Internationale School hun visie op Nederland.

Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Kern van het festival vormde de veiling van kunstwerken gedoneerd door de gemeente Amstelveen en Amstelveense kunstenaars, onder de hamerslagen van onder meer veilingmeester Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen. De gehele opbrengst van de veiling kwam ten goede aan Kinderdagcentrum Nifterlake, dat dagopvang biedt aan kinderen van 0 tot 18 jaar met een meervoudige complexe beperking. Eind juli verhuist het centrum naar een nieuwe locatie aan de Hoeksewaard en het geld wordt gebruikt voor het vervangen van de oude (specialistische) speeltoestellen.

De twee beschilderde Mazda CX-5'n gaan komend weekend van het Dorpspleinfestival naar het Japan Festival, dat op donderdagavond 7 juni wordt geopend met een exclusief en besloten optreden van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw in Amsterdam, waarbij ook Koningin Beatrix aanwezig zal zijn.

Op zaterdag 9 juni tussen 11:00 en 17:00 en zondag 10 juni tussen 12:00 en 17:00 uur wordt het Stadsplein in Amstelveen omgetoverd tot 'Klein Japan'. Een Japanse Torii (poort) bij de toegang van het plein, levensgrote kraanvogels, Japanse decors en een grote hoeveelheid rode lampionnen zorgen samen met het rode ronde podium in het midden van het plein voor een complete Japanse sfeer. Daarbinnen zullen de twee beschilderde Mazda CX-5'n een prominente plaats krijgen.

Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Op zaterdag wordt het evenement ter plekke officieel geopend door burgemeester Van Zanen van Amstelveen, samen met de Japanse Ambassadeur en de voorzitter van de Stichting, met een Sake ritueel. Op zondag wordt het festival geopend met een optreden van het Koninklijk Concertgebouw Ensemble. Het festival is gratis toegankelijk voor het publiek.