18 juli 2018
Feedback
Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Forum Mazda CX-5 (2011 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 17 februari 2013

Ervaring met auto: Ik rijdt een mazda CX5 GT-M uitvoering en idd er zijn aanloopproblemen geweest, ik heb 4 nieuwe banden gekregen van de dealer! Omdat deze een vlak loopstuk hadden waardoor de auto erg oncomfortabel werd. Mazda deed hier NIETS aan, enkel de dealer was zo coulant om dit te doen, De banden die er nu onder liggen zijn iets groter 235 omdat 225 gewoonweg nog niet verkrijgbaar was (apr-2012).

Ook voor de de TomTom ben ik al terug geweest. Ik had nl defecte print waardoor ik geen live services had. Na 3 bezoeken aan de garagist opgelost.

Kreeg bijna factuur van 350 euro voor het vervangen van een module in de kofferbak, kofferbakverlichting deed het niet meer en heb deze vervangen, blijkbaar is dit zelf niet meer uit te voeren want als het lampje iets of wat schuin gemonteerd wordt brandt de module door! Wellicht iets voor de fabrikant om daar een oplossing voor te vinden of een andere lamphouder!

Ik heb nu 4 nieuwe velgen 17 inch met Bridgestone LM80 winterbanden liggen, origineel ligt er 19 inch op maar ik wilde graag eens voelen hoe de auto met 17 inch rijdt. Ik vind de auto nl behoorlijk stug op 19 inch, maar ik kom uit een luchtgeveerde auto dus dan zal alles wel stug aanvoelen.

Verder ben ik tevreden over de auto, heb vaak bij de garage gestaan in het begin, maar ik wil gewoon dat mijn auto goed is en dat er niets aan mankeert, blijft toch een hoop geld. vwb de trillende spiegels: iedere auto zal wel iets mankeren. Verschillen zullen er altijd blijven, ik heb hiervoor een Touareg gereden, als je alleen al ziet hoe het interieur bevestigd zit tov de VW dan zie je waarom mazda goedkoper kan produceren, ook qua isolatie en afwerking. Maar... ik hoor in een Mazda minder piepjes en kraakjes dan in een Touareg dus die jappen kunnen wel auto's maken.

Het verbruik valt me overigens wel een beetje tegen, wij rijden doorgaasn 1:12 gemiddeld, d'as wel iets anders dan de 1:16 waar de CX5 zo door werd geprezen. Ontwikkelingen gaan ook door, als ik nu zie wat de Mazda6 heeft vindt ik het jammer dat de CX5 ook niet het remsysteem hiervan heeft dat energie genereerd.

Ik heb erg getwijfeld tussen een Audi Q5, CX7 en CX5, ben uiteindelijk voor de CX5 gegaan Q5 is en blijft een hele mooie auto maar is dan wel 3-4 jaar oud en heeft 80.000 km gelopen, de CX7 is net zo dorstig als een Touareg en heeft geen automaat (tenzij USA model).

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Marc. De. Bruyne6, datum: 18 mei 2013

Antwoord: Heb zelfde probleem gehad met twee van de Toyo banden. Zijn zonder problemen vervangen door de garage. Ben je zeker dat er 235 banden op de originele 19 inch velgen mogen gemonteerd worden zonder later problemen te krijgen op de keuring? Zie opmerking inzake verbruik in een van de andere commentaren.

Reageer
  

, datum: 2 februari 2013

Ervaring met auto: Enige irritatie is de contactsleutel. De auto beschikt over keyless entry, maar de deuren moeten van het slot af worden gehaald met de contactsleutel. Had hiervoor een Nissan en een Renault waarbij de deuren opende door je hand om de klink te leggen cq door een kleinknopje op de deur. Ik zag dat een CX7 ook zo'n knopje op de deur heeft, dus waarom niet bij de CX5?

Nieuw
Uitvoering2.0 TS+
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: J. Vdrunen, datum: 17 februari 2013

Antwoord: Ik heb zelf een CX5 en deze heeft keyless entry met een knopje op het handvat, 1 druk op de knop en de deur gaat open (als je de sleutel in de buurt hebt dan). Heeft het wellicht te maken met de uitvoering die je hebt? Ik heb een GT-M uitvoering en vind die erg compleet.

 
Reactie van: Stoeltie, datum: 17 april 2014

Antwoord: Klopt helemaal, alleen de GT-M is voorzien van een volledige keyless-entry. De TS en TS+ Skylease en Skylease + moeten het doen met de uitgeklede versie van keyless-entry. Let op: er is nu een Limited Version, deze is wel voorzien van de keylees-entry zoals op de GT-M.

Reageer
  

, datum: 28 november 2012

Ervaring met auto: Ik heb alleen een probleem met de bluetooth verbinding, uitgaande gesprekken zijn perfect, maar binnenkomende gespekken kunnen vaak niet worden beantwoord!

Nieuw
UitvoeringTs+ Lease Pack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand2.300 km
DealerNoteboom

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Arianneke, datum: 3 maart 2013

Antwoord: Even alle opgeslagen gegevens van je Bluetooth verwijderen en opnieuw koppelen. Dan zou ie het weer prima moeten doen!

Groetjes Arianneke

Reageer
  

, datum: 13 november 2012

Ervaring met verkoop: Kort na de aankoop van de auto is deze dealer met Mazda verkoop gestopt. Was wel netjes geweest als dat ook gecommuniceerd was. Verder super geholpen!

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 2wd
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerKooy

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 5 november 2012

Ervaring met auto: Mazda cx5 is een heel slechte auto.
Trillen de buitenspiegels heel erg.
Er zijn problemen met de vetsnellingsbak.
En slechte banden.
Mazda NL heeft een slechte klantenservice
Mazda monteurs, ja heeft niemand technische ervaring.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Luuk91, datum: 12 november 2012

Antwoord: Ja .... ik denk het ook.... nep review

 
Reactie van: Bobbybrouwer, datum: 14 november 2012

Antwoord: Commentaar van een jaloerse concurrent? Ik zie verder overwegend (zeer) positieve commentaren op de autosites.

 
Reactie van: Jim, datum: 15 november 2012

Antwoord: Ik heb een paar opmerkingen over dealer en mazda NL. Jullie spreken zo positief over de CX5, maar er zijn zeker kinderziektes en je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Van de dealer naar mazda NL en terug.
Yokohama banden die de auto TS+ heeft maakt veel lawaai en laat de auto onrustig rijden. Trillende buitenspigels, waarvoor nogsteeds geen oplossing zou zijn na een half jaar! Versnellingsbak hapert!
We rijden hier al bijna een half jaar mee rond en blijven terug moeten komen naar de dealer, die zogenaamd test moet uitvoeren, maar het niet kan/mag oplossen! Mazda NL zou niet zomaar toesteming geven tot reparatie!
Kortom: dit is niet wat we van een Mazda verwachtten, of ligt het aan de dealers en mazda NL dat de service zo slecht is?

 
Reactie van: Jim, datum: 25 november 2012

Antwoord: Dit antwoord kreeg ik van MAZDA: Na veelvuldig overleg tussen Mazda NL en onze garage, is Mazda NL tot de volgende conclusie gekomen: de klacht die u heeft met uw CX5 bevat geen materiaal of fabricagefout, maar hier is sprake van een producteigenschap.
Ze hebben meerdere CX5-en getest en uitgebreid gecontroleerd, deze hebben dezelfde Schakeleigenschappen als die van u.
Garage: we hebben zelf bij de importeur aan gedragen om evt. andere olie met een andere viscositeit te gebruiken, maar deze optie hebben zij afgewezen.
Wij zijn ons er van bewust dat dit niet het antwoord is waar u op gehoopt had maar in deze zijn wij afhankelijk van mazda Nederland.
Dus Mazda NL staat niet achter zijn produkten.

 
Reactie van: John, datum: 3 december 2012

Antwoord: Tsja, goede service, als het in het straatje past. Direct na mij zomervakantie (augustus) gemeld dat mij trekhaak bonkt bij het rijden met de caravan. Je voelt ook dat de kogel speling heeft van links naar rechts. Antwoord dealer: het wordt onderzocht door Mazda en de trekhaakfabriek en daar kun je het mee doen, maar ondertussen is er nog niets aan gedaan.
De dealer vergeet echter wel dat ik de CX5 en de trekhaak bij hen heb gekocht, dus zij hebben het op te lossen, desnoods de orginele Mazda trekhaak vervangen door inmiddels alternatief merk afneembare trekhaak die wel goed is! Van het voorjaar kan ik met een beetje pech weer met de rammelende trekhaak oppad als het niet opschiet! Een afneembare trekhaak van meer dan 1000 euro hoort gewoon goed te zijn!

 
Reactie van: Jdehaan9, datum: 31 december 2012

Antwoord: In augustus heb ik ook problemen met de trekhaak bij de dealer gemeld. Met caravan aan de haak maakt de trekhaak een schurend, krakend en bonkend geluid. Dealer heeft dit ook zelf geconstateerd. Het probleem is gemeld bij Mazda en trekhaakfabriek. Half december nog eens een mail gestuurd over de stand van zaken want ik had nog niet vernomen. Dealer belde direct met de mededeling dat ze zullen rappelleren bij Mazda. Staat voor begin februari weer in mijn agenda. In het voorjaar moet het opgelost zijn want dan ga ik weer met vakantie met de caravan. Met deze trekhaak durf ik niet naar het buitenland.

 
Reactie van: Jdehaan9, datum: 21 mei 2013

Antwoord: Inmiddels heeft mijn dealer een nieuwe trekhaak geplaatst. Geen problemen meer . Dank aan Garage Eickhof uit Apeldoorn voor de geweldige service.

Reageer
  

, datum: 29 oktober 2012

Ervaring met auto: Sinds mei dit jaar onze CX5 in bezit. Uitvoering 2.0 SKYACTIV-G TS+ met Lease pack. Het Lease Pack is uitgerust met onderandere ingebouwde nav, bi-xenon lampen, etc. Op het moment van bestellen was een CX-5 met lease pack beduidend sneller te leveren dan een zonder LP, ik weet niet zeker of dat nu nog zo is.
De eerste indruk was erg goed, weinig geluid aan boord, lekkere stoelen en goed stuurend. Nu na een half jaar is deze indruk er nog steeds, we hebben nu ruim 8500 kms op de teller en nog steeds geen problemen gehad. Enige is dat we laatst opgeroepen werden om naar de dealer te komen voor een software update van RVM (rear view monitoring), er zouden problemen zijn dat het systeem zichzelf uitschakelt, maar hier zelf nog niks van gemerkt.
Ook het verbruik valt niet tegen, gemiddeld 7,7 per 100 kms en dat terwijl ik er een redelijk sportieve rijstijl op na houd.
Kortom: een hele goede en zuinige auto met een perfecte prijs / kwaliteitsverhouding.

Reageer Nieuw
Uitvoering2.0 2wd TS+Lease Pck
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand8.523 km
DealerNoteboom

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 4 oktober 2012

Ervaring met auto: Ingebouwde Tomtom heeft problemen, ook is het zeer vreemd dat de Live Service van dit toch dure systeem maar 3 maanden actief is na aankoop. Als ik een losse Tomtom koop in deze klasse zit er 1 vol jaar gratis Live Service bij. Lijkt er helaas op dat Mazda minder goede voorwaarden heeft onderhandeld met Tomtom.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Mazda dealer - Arend Benthem Autoservice Meppel, bijzonder prettige ervaring. Zeer klantgericht en persoonlijk.

Reageer Nieuw
UitvoeringSkyActive+ LeasePack
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor10
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »