14 december 2018
Feedback
Mazda CX-3

Forum Mazda CX-3

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 november 2018

Ervaring met auto: Rij met de 150 Pk. automaat, AWD. Door de vierwiel aandrijving iets hoger verbruik. Fantastische motor. Auto is snel. Achtervering wat kort, bagageruimte aan de kleine kant. Fijne auto.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
DealerVoorstad

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 22 augustus 2018

Ervaring met auto: In november 2017 deze rode CX3 Skylease GT ingevoerd uit Duitsland. Auto rijdt prima en zuinig. Opvallende verschijning waar we regelmatig positieve reacties op krijgen.

Stabiliteit van het multimedia systeem is echter een onverwacht minpunt.

Navigatie is ronduit slecht. Kaartmateriaal loopt op plaatsen meer dan 5 jaar achter ondanks de meest recente update. Stopt soms met navigeren. Neemt soms zeer vreemde routes.

Onze gekraakte TTGO630 ligt voortaan standaard in het handschoenenkastje. Die vindt de weg wel feilloos.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Gerritsemmekrot, datum: 25 augustus 2018

Antwoord: Mijn CX3 12 luxery met leren en verwarmde stoelen is van mrt. 2017. Inmiddels 20.00 km gelopen.

Qua design en prachtige auto en voor 2 ouderen zoals wij een prima model. Echter ik zou de zithoogte van de voorstoelen graag 3 tot 5cm hoger willen hebben zodat het totaal zit comfort wat meer instelbaar wordt.

De dealer haalt de schouders op als ik vraag naar verhoging sets. Daarom mijn vraag heeft iemand ervaring eventueel met railhoogte aanpassing? Het blijkt dat er voor de CX5 ook reele vragen naar zijn.

Graag informatie.

 
Reactie van: Yamahadxr10, datum: 5 oktober 2018

Antwoord: Mag ik vragen wat je lengte is? Ik vraag me af of je nog wel makkelijk instapt na verhogen van de stoelen, ikzelf zou in dat geval met mijn hoofd tegen de daklijn stoten en ikzelf ben ook de grootste niet.

Verhogen van de stoelen door er massief aluminium staf materiaal onder te plaatsen en de standaard bouten voor verlengde exemplaren van dezelfde kwaliteit (wordt in de kop vd inbusbouten vermeldt). Materiaal in online makkelijk te vinden.

 
Reactie van: Gerritsemmekrot, datum: 9 oktober 2018

Antwoord: Bedankt voor de info. Ik dacht eigenlijk dat dealers daar wel op zouden inspelen en een simpele oplossing zouden aanbieden in de vorm van een verhogingszetje.

Verder een prima auto tot nu toe, al is de vering voor de kleine weg oneffenheden zoals klinkerwegen zeker niet optimaal. Wat mij verder erg tegenvalt is, dat in tegenstelling tot de achteruit rij veiligheden, als camera en parkeersensoren er aan de voorzijde geen standaard parkeer sensoren zitten op mij Luxery uitvoering.
Verder is mij opgevallen dat er voor de 18 inch velgen die er opzitten en momenteel bij zeer veel nieuwe auto's gebruikt worden, zo weinig aanbod is in 4 seizoenen banden. Graag tips indien mogelijk.

 
Reactie van: Yamahadxr10, datum: 10 oktober 2018

Antwoord: ik vraag me af of 16inch velgen niet veel meer comfort bieden, ik denk er ook over om mijn 16 inch winterset van all season banden te voorzien

 
Reactie van: Gerritsemmekrot, datum: 5 december 2018

Antwoord: Het is een enorm domme zet van Mazda om bij de CX-3 18 inch velgen te monteren. Waarom geen 17 inch? Gelijk veel meer mogelijkheden. Wil graag de Michelin Cross Climate monteren, maar die is in een geschikte maat niet te monteren gezien de geringe ruimte van band naar veerschotel. Er zijn in deze weinig of geen courante 4 seizoen banden te koop. Ga je dan naar een maatje groten dus 55 i.p.v. 50 hoog loop je kans dat de band tegen de veerschotel loopt en raadt Mazda dit sterk af en adviseert vooral bij de huidige banden maat te blijven. Daarom zijn oa ook sneeuwkettingen bij deze 18 inch velgen kritisch zoals het service boekje aangeeft. Remedie is een dure oplossing door 16 inch velgen te monteren met 60 hoog banden. Heb je een snelheidsafwijking die in de computer weer niet te corrigeren is.

Als je Mazda belt hierover wordt je met een kluitje in het riet gestuurd met van, moet de dealer maar uitzoeken. Zit weinig of green technisch know how bij de importeur. Altijd Volvo gereden is toch van een andere klasse.

Reageer
  

, datum: 28 juli 2018

Ervaring met auto: Sinds een half jaar een bezitter van een CX-3 GTM en zeer tevreden. Hievoor altijd VW / Audi gereden na het gezeur met sjoemelsoftware dit merk aan de kant gezet en nooit meer een VW /Audi terug. Een tevreden Mazda-rijder.

Reageer Nieuw
UitvoeringGTM 120
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand16.000 km
DealerKreijne

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 12 juni 2018

Ervaring met auto: Prima zuinige auto echter een ding hoe zet men het flipup display op de geheugen stand? Elke keer als ik instap moet ik dat ding opnieuw instellen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 27 november 2017

Ervaring met auto: Nu 60.000 km gereden met deze fantastische diesel. Met normaal sportief rijgedrag red ik de 1 op 23!

Enige minpunt is inderdaad de navigatie die uitvalt, verbinding met telefoon die onder het bellen wegvalt. Nu meerdere malen bij de dealer aangegeven maar nog niet verbeterd. Auto afgeleverd door Auto Haagstad.

Nieuw
UitvoeringSKY ACTIVE D105
Brandstofdiesel
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand60.000 km
DealerHaagstad

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor9
  
 
Reactie van: Janvanderland, datum: 16 juli 2018

Antwoord: Heb veel problemen met mijn CX3 1.5 diesel. Motormanagmentlampje brand vaak een keer. Moeten nieuwe injectors in. DPF lampje knippert voor de honderdste keer. Heb er bijna elke 10.000 km mee bij de garage gestaan. Bijna 100.000 km mee gereden.

Reageer
  

, datum: 28 augustus 2017

Ervaring met auto: In 2015 een rode Mazda CX-3 GTM gekocht. Helaas direct problemen met het multimedia systeem. Bij het opstarten van de auto ging het scherm na een minuut op zwart. De dealer kreeg het probleem niet opgelost. Daarnaast wat kleine problemen gehad zoals een klapperende veerpoot.

Na 2 jaar gereden te hebben met problemen, heeft de dealer ons een nieuwe CX-3 met beperkte bijbetaling verkocht. Deze Mazda CX-3 van 2017, facelift model heeft ook problemen met het multimediasysteem. Dit houdt in: op zwart gaan van het scherm en het niet kunnen bedienen van de radio. Hierbij moeten mijn vrouw en ik de auto opnieuw starten om het problemen te verhelpen.

Een maand geleden hebben wij een update gekregen. Dit heeft er alleen voor gezorgd dat het active display nu ook niet meer werkt naast onze huidige problemen. Iemand ervaringen hiermee?

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
DealerRadrema

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Loen. Joemman, datum: 18 september 2017

Antwoord: Heel herkenbaar. Ook ik heb een GT-M, net 3 maanden oud. Nu voor de derde keer naar de garage, omdat tijdens navigeren het display kort op zwart valt. Actieve display laat dan geen navigatie aanwijzingen meer zien. Grote display wordt wel weer actief.Bij de tweede uitval sloeg de navigatie op hol. Bleef constant route herberekenen. Na de tweede uitval heeft de garage de nieuwste software geinstalleerd. Toch weer uitval. Nu gaan ze volgende week het systeem grondig onderzoeken werd mij verteld. We gaan het zien.

Reageer
  

, datum: 11 juli 2017

Ervaring met auto: Aangeschaft in november 2016 en inmiddels 11.000 km mee gereden. Geweldige auto, of je nou rustig rijdt of er mee scheurt het kan allemaal met gemak. Ik heb een automaat en die schakelt erg prettig en op de goede momenten. Fantastische motor. Verbruik 6,8 l/100km. En dat is dan korte stukjes maar ook een vakantie naar Italie met lange stukken doorrijden op de snelweg. Erg comfortabel, goed afgewerkt en alles wat je nodig hebt (en nog meer) zit er in. Ben al verschillende keren door mensen aangesproken met de vraag hoe de auto bevalt omdat iedereen de auto erg mooi vindt.

Minpunten zijn de afleg mogelijkheden en bergruimtes in de auto; die zijn te beperkt. Ook de ruimte achterin en met name de bagage ruimte, zijn, ook al is het een compacte auto, te beperkt. Met een koffer is de bagage ruimte vol.

De GPS installatie is gewoon slecht!

Uitstekende dealer Peeten in Baarlo.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand11.000 km
DealerPeeten

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
 
Reactie van: Tmvnbkl, datum: 3 juli 2018

Antwoord: Inmiddels zijn we een jaar verder, de auto bevalt nog steeds uitstekend. Het navigatie systeem is een regelrechte afknapper. De dealer heeft er alles aan gedaan om dat systeem goed werkende te krijgen maar dat is niet gelukt. Ik heb de moed opgegeven en een TomTom aangeschaft.

Reageer
 
 
« 1 2 3 »