27 november 2013
Mazda 3 (2013 - 2018)
Nieuws

Mazda3

5 sterren EuroNCAP voor nieuwe Mazda3

27 november 2013 - De geheel nieuwe Mazda3 is door EuroNCAP bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. De nieuwste Mazda bereikt uitstekende scores in alle vier categorieën: respectievelijk 93 en 86% voor de bescherming van volwassen- en kind-inzittenden en 65 en 81% in de categorieën bescherming van voetgangers en veiligheidssystemen. Deze cijfers zijn ruim voldoende om de bijbehorende EuroNCAP eisen voor vijf sterren te halen.

Het nieuwe model, verkrijgbaar als hatchback of sedan, is nu de vijfde Mazda die de vijf-sterren badge verdient, sinds EuroNCAP een nieuw en strenger beoordelingssysteem introduceerde in 2009. Het treedt daarmee in de voetsporen van de vorige Mazda3, de vorige en de huidige Mazda6 en de Mazda CX-5. Evenals de laatste twee wordt de nieuwe Mazda3 geleverd met de unieke schokabsorberende maar lichtgewicht SKYACTIV-Body en het SKYACTIV-Chassis. Ongeveer 60% van de carrosserie is gemaakt van staalsoorten met hoge en ultrahoge treksterkte.

Mazda 3 (2013 - 2018)

Dat betekent een stijging van 50% ten opzichte van zijn voorganger, waardoor Mazda's nieuwe compact aanzienlijk lichter maar ook zo'n 30% stijver is. Op deze manier biedt de auto een betere bescherming in de vorm van passieve veiligheid, die wordt aangevuld met de baanbrekende en op sensoren gebaseerde i-ACTIVSENSE actieve veiligheidstechnologieën. Met ingang van 2014 zal EuroNCAP ook deze systemen gaan beoordelen.

Een ander kenmerk van de nieuwe Mazda3, die afgelopen maand in Europa werd geïntroduceerd, is het voorspelbare en responsieve accelereren, remmen en sturen. Mazda heeft er daarmee voor gezorgd dat de auto op een eenvoudige manier veilig te rijden is, waarbij de ingebouwde veiligheidssystemen nog eens de risico's op ongevallen verkleinen, zonder daarbij een compromis te doen aan de rijdynamiek.