7 oktober 2016
Mazda 3 (2013 - 2018)
Nieuws

Mazda3

Mazda3 ondergaat facelift

7 oktober 2016 - Begin december introduceert Mazda in Nederland een vernieuwde versie van de Mazda3, het model, waarvan in april dit jaar wereldwijd al vijf miljoen exemplaren waren geproduceerd. De Mazda3 2017 kent een veranderd exterieur en een nieuw interieur en met de introductie van G-Vectoring Control maakt de SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologie zijn debuut in zowel de Sedan als de Hatchback. Prijzen volgen later deze maand.

Aan de buitenkant is het nieuwe model voorzien van een aangepaste grille met een meer uitgesproken, driedimensionale aanblik. Ook de behuizing van de mistlampen is aangepast en er is keuze voor LED-technologie (afhankelijk van uitrustingsniveau en markt) voor de koplampen. Bij beide A-stijlen zitten nu rondom de nieuwe zijspiegels knipperlichten en ook de achterbumper van de Hatchback heeft een nieuw ontwerp.

Mazda 3 (2013 - 2018)

De Mazda3 2017 is verkrijgbaar in negen kleuren: Eternal Blue Mica is een gloednieuwe kleur voor Mazda, Sonic Silver en Machine Grey Metallic zijn nieuw voor de Mazda3. Net als het populaire Soul Red wordt voor Machine Grey Metallic gebruik gemaakt van de unieke Takuminuri spuittechnologie van Mazda, om een gelijkmatig patroon met aluminium snippers te creëren in de reflectielaag van de lak, van slechts 2,5 micron dik.

In het interieur draait alles om de bestuurder en zijn talrijke verbeteringen doorgevoerd, zoals betere panelen voor de schakelaars op het portier en andere portiergrepen. Ook het dashboardfront is opnieuw ontworpen. Dankzij de elektronische parkeerrem is ruimte vrijgekomen voor een meer praktische centrale console. Het nieuwe, fraaie lederen stuur kan geleverd worden met stuurwielverwarming.

Het Active Driving Display en de bedieningen op het dashboard zijn gewijzigd, waardoor alles beter is af te lezen en de kwaliteit hoger is. Het Active Driving Display heeft nu een kleurenscherm met hogere resolutie voor een betere afleesbaarheid. Het verfraaide interieur is leverbaar in twee nieuwe soorten zwarte stof of zwart of wit leder.

Mazda 3 (2013 - 2018)

De SKYACTIV-D turbodieselmotor is voorzien van nieuwe SKYACTIV-D-technologieën, zoals High-Precision DE Boost Control, Natural Sound Smoother (NSS) en Natural Sound Frequency Control, die de respons van de motor verbeteren, deze stiller maken en de rijkwaliteit vergroten.

In alle Mazda3-modellen voor het jaar 2017 is de algemene uitstraling en kwaliteit aanzienlijk verbeterd door extra geluidsisolatie in de portieren, middenconsole en transmissietunnel. Door extra afdichtend en trillingdempend materiaal tussen de dwarsbalken achter is het comfort in het interieur toegenomen.

De aanpassingen in de McPherson voortrein en multilink achtertrein verhogen het rijcomfort en dempen meer trillingen dan voorheen. Met de komst van de Mazda3 2017 maakt ook G-Vectoring Control (GVC) zijn debuut in deze modelserie, de eerste SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-technologie van Mazda. GVC varieert het motorkoppel om de belasting op elk wiel te optimaliseren, wat voor een nauwkeuriger weggedrag en een comfortabeler rijgedrag zou zorgen.

Mazda 3 (2013 - 2018)

De auto is voorzien van een verbeterde en uitgebreide combinatie van de i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologie, die de bestuurder ondersteunt en ontwikkeld is als onderdeel van de Proactieve Veiligheidsfilosofie van Mazda. Hiermee wil Mazda de allerbeste veiligheidsprestaties neerzetten. De Mazda3 2017 kreeg dan ook de maximale vijfsterrenscore bij de EuroNCAP crashtests.

Met een nieuwe naar voren gerichte sensor is de functionaliteit van de i-ACTIVSENSE-technologie uitgebreid, omdat nu een verbeterde Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) en Smart Brake Support (SBS), evenals een nieuwe Traffic Sign Recognition (TSR) functie beschikbaar zijn. Advanced SCBS heeft een grotere detectieafstand en een bredere kijkhoek. Bovendien is de maximum snelheid waarbij het systeem nog kan functioneren verhoogd naar 80 km/u. SBS heeft daarnaast een groter snelheidsbereik voor automatisch remmen met een bovengrens van 160 km/u.