28 oktober 2016
Mazda 3 (2013 - 2018)
Nieuws

Mazda3

Prijzen Mazda3 modeljaar 2017 bekend

28 oktober 2016 - Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de Mazda3 modeljaar 2017. Het vernieuwde model zal vanaf tweede week december dit jaar leverbaar zijn in Nederland voor prijzen die beginnen bij 21.880 euro voor de hatchback in S uitvoering met SKYACTIV-G 100 6MT, inclusief kosten rijklaarmaken. Mazda is bovendien al per 1 november klaar met het aanpassen van de carconfigurator, zoals deze volgens de ACM (Autoriteit Consumenten en Markt) per 1 januari a.s. moet worden aangepast aan de nieuwe reclameregels. Ook alle prijslijsten van Mazda in Nederland zijn volgens diezelfde regels nu per 1 november a.s. bijgesteld.

De Mazda3, waarvan in april dit jaar wereldwijd vijf miljoen exemplaren waren geproduceerd, kent voor het modeljaar 2017 een veranderd exterieur en een nieuw interieur. De SKYACTIV-D turbodieselmotor is voorzien van nieuwe SKYACTIV-D-technologieën, zoals High-Precision DE Boost Control, Natural Sound Smoother (NSS) en Natural Sound Frequency Control, die de respons van de motor verbeteren, deze stiller maken en de rijkwaliteit vergroten. Met de komst van de Mazda3 2017 maakt ook G-Vectoring Control (GVC) zijn debuut in deze modelserie, de eerste SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-technologie van Mazda. GVC varieert het motorkoppel om de belasting op elk wiel te optimaliseren, wat voor een nauwkeuriger weggedrag en een comfortabeler rijgedrag zou zorgen.

Mazda 3 (2013 - 2018)

Het SKYLEASE gamma op de Mazda3 is uitgebreid naar drie uitvoeringen per aandrijflijn. De prijzen van de SKYLEASE uitvoeringen beginnen bij € 24.830,- voor zowel de Sedan als de Hatchback SKYLEASE met SKYACTIV-G 120 6MT, inclusief kosten rijklaarmaken

Mazda is als één van de eersten in Nederland klaar met de nieuwe carconfigurator volgens de nieuwe reclameregels van de ACM (Autoriteit Consument & Markt), die de autobranche heeft opgeroepen om de vermelding van de prijzen in advertenties aan te passen en wel zodanig dat alle onvermijdbare kosten vanaf 1 november 2016 in de geadverteerde prijs zijn inbegrepen. Voor carconfigurators werd uitstel verleend tot 1 januari 2017. Mazda Motor Nederland is echter al klaar met de aanpassingen en heeft de nieuwe carconfigurator vandaag vrijgegeven.

Mazda 3 (2013 - 2018)

Per 1 november a.s. geeft ook Mazda in zijn prijslijsten de adviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken weer. In deze nieuwe prijs zijn tevens de recyclingbijdrage en de kentekenkosten meegenomen. Het BPM-bedrag is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen bij kentekentoekenning. Daarnaast toont Mazda ook de fiscale waarde per model/uitvoering in zijn prijslijsten. Deze waarde is de adviesprijs exclusief kosten rijklaarmaken, afleverpakket, kentekenkosten en recyclingbijdrage.