13 februari 2006
 

Mazda 3 (2003 - 2008)

Wereldpremiere Mazda3 MPS en Mazda3 facelift in Geneve

Autozine
13 februari 2006 | Mazda toont op de komende Salon de l'Auto in Geneve twee wereldprimeurs: de facelift van de Mazda3 en de op dit nieuwe model gebaseerde topversie, de Mazda3 MPS. Ook de nieuwste conceptcar, de Mazda Kabura, zal in Geneve te zien zijn en daarmee beleeft deze in Noord-Amerika ontworpen auto zijn Europese debuut.
 

Het nieuwe vlaggenschip van de Mazda3 lijn, de Mazda3 MPS, levert de sportief ingestelde rijder betere prestaties en een ingetogen uiterlijk, in combinatie met veel comfort en een praktisch bruikbaarheid voor elke dag. De Mazda3 MPS is het tweede model in de Mazda Performance Series (MPS), na de Europese lancering van de Mazda6 MPS eind januari van dit jaar. Het model krijgt in Japan de naam Mazdaspeed Axela, in Noord-Amerika Mazdaspeed3 en in alle andere markten, waaronder Europa, Australie en Nieuw-Zeeland, de naam Mazda3 MPS. Met een compacte en lichte carrosserie en de zeer sterke 2.3 liter DISI (Direct Injection Spark Ignition) turbo benzinemotor is de Mazda3 MPS een van de meest krachtige compacte Mazda's van dit moment.

Mazda 3 (2003 - 2008)

De Mazda Kabura concept car beleefde begin januari dit jaar zijn Wereldpremiere op de NAIAS, de North American International Auto Show in Detroit. De auto is bedoeld voor jonge rijders en beantwoordt aan hun manier van leven. Hij onderscheidt zich door zijn wat exotische uiterlijk, in combinatie met praktisch gebruik en betaalbaarheid. De Kabura laat zien welke richting Mazda in de toekomst mogelijk voor ogen heeft op het gebied van een compacte sportcoupe.

Op de Mazda stand staat ook de Mazda5 Hydrogen RE Hybrid, een concept versie van de Gezinsauto van het Jaar 2006 met onder de kap de Renesis rotatiemotor uit de Mazda RX-8, die in dit geval zowel op benzine als op waterstof kan rijden, in combinatie met een elektromotor.

Mazda 3 (2003 - 2008)