15 september 2004
 

Maserati Spyder

Maserati introduceert Spyder 90th Anniversary Limited Edition

Autozine
15 september 2004 | Aan de vooravond van de festiviteiten ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan presenteert Maserati een exclusieve, gelimiteerde uitvoering van de Spyder. De Spyder 90th Anniversary is uitgevoerd in de volledig nieuwe kleur Blue Anniversary. Een grijskleurige omlijsting is toegevoegd aan het koplamp-cluster, wat de auto een bijzondere uitstraling verleent.
AutoCoach

Het nieuwe kleurenschema moet de kracht van deze cabriolet volledig tot uiting brengen. De bodykit bestaat uit een aangepaste voorruit en dorpels en draagt bij aan de uitstraling. Deze versie van de Spyder is tevens uitgerust met twee aerodynamische hoofdsteunen in blauw carbon, een verwijzing naar de banden die Maserati altijd heeft gehad met de autosport.

Maserati Spyder

Het klassieke, rode Drietand-embleem neemt trots haar centrale positie pront op de chromen grille in, afstekend tegen de blauwe achtergrond. Dit symbool, samen met de gladde chromen deurgrepen en de 19" velgen, benadrukt de natuurlijke gloed van het aluminium. De uiterlijke verschijning wordt gecompleteerd door de titanium gekleurde remklauwen en de gedistingeerde ovale logos op de bumpers, een eerbewijs aan de 250F die door Fangio in het F1 Wereld-kampioenschap in 1957 werd gereden. Het interieur heeft ook een speciale afwerking gekregen die de algehele uitstraling afrondt.

Het "90th Anniversary event" vindt plaats van 17 t/m 19 september. De route zal Milaan en Rome met elkaar verbinden, met een stop bij de fabriek in Modena. Alle modellen uit de huidige modelreeks zullen deelnemen, evenals klassieke en privé-autos. Het evenement is het eerste dat wordt georganiseerd onder auspicien van de nieuwe Maserati Club, die in de plaats is gekomen van de Registro Maserati.

Maserati Spyder
Dutchlease
Maserati introduceert GranSport SpyderMaserati introduceert GranSport Spyder
20 maart 2006
Maserati introduceert model 2004 SpyderMaserati introduceert model 2004 Spyder
7 juni 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum