20 maart 2006
 

Maserati Spyder

Maserati introduceert GranSport Spyder

Autozine
20 maart 2006 | Met de Maserati GranSport Spyder geeft Maserati een vervolg op de vorig jaar ge├»ntroduceerde GranSport coup├ę. Deze nieuwe uitvoering van de Maserati Spyder combineert de sportieve eigenschappen van de GranSport met de open-air ervaring van een cabriolet.
AutoCoach

Uiterlijk is de Maserati GranSport Spyder net als de coupe vooral herkenbaar aan de opvallende, diepe bumperspoiler aan de voorzijde, die vervolgens doorloopt in de geïntegreerde side skirts, die op hun beurt naadloos overgaan in de carrosserie. In combinatie met de 10 mm verlaagde set-up van de wielophanging zorgen die wijzigingen voor verbeterde prestaties op de weg.

Maserati Spyder

De sportieve uitstraling van de GranSport Spyder wordt verder benadrukt door de 19 inch lichtmetalen wielen die rechtstreeks afkomstig zijn van de raceauto's uit het Maserati Trofeo kampioenschap. Dankzij een speciaal ontworpen profiel zorgen de banden (voor 235/35 ZR19, achter 265/30 ZR19) er voor dat de GranSport Spyder sneller en actiever reageert op stuurwielcommando's.

In het interieur zijn het ontwerp en de materialen geïnspireerd op die van de coupeversie van de GranSport. Dat betekent onder meer een combinatie van carbon, leer en kwalitatief hoogwaardige stoffen, die het karakter van de Maserati GranSport Spyder benadrukt. De bovenkant van het dashboard is bekleed met leer, terwijl het middendeel inclusief de middenconsole is voorzien van BrighTex, hetzelfde hightech materiaal dat ook in de MC12, de meest sportieve en exclusieve Maserati, wordt gebruikt. BrighTex wordt in de GranSport Spyder bovendien toegepast als bekleding van het middelste deel van de elektronisch verstelbare sportstoelen.

Ook in technisch opzicht is de GranSport Spyder nauw verwant aan de coupe-uitvoering. Zo beschikt hij bijvoorbeeld over dezelfde 4.244 cc V8 met 400 pk en een maximum koppel van 452 Newtonmeter. De motor is gekoppeld aan een speciaal ontworpen sportuitlaatsysteem dat zorgt voor een kenmerkende, direct herkenbare diepe uitlaatsound.

De GranSport Spyder is uitgerust met de elektro-hydraulisch bediende zestraps Cambiocorsa transmissie, die de bestuurder de mogelijkheid biedt om uit verschillende schakelprogramma's te kiezen. Dankzij de nieuwe, specifiek voor de GranSport ontwikkelde software schakelt de GranSport Spyder nu aanzienlijk sneller, waarbij de gangwisselingen gemiddeld 35% sneller verlopen dan bij de vergelijkbare Spyder Cambiocorsa.

Maserati Spyder

Dankzij de technische aanpassingen zijn de prestaties van de GranSport Spyder ten opzichte van de reguliere Spyder aangescherpt, met een topsnelheid van 285 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 4,95 seconden.

De Maserati GranSport Spyder is in Nederland leverbaar vanaf EUR 151.535,- via de vier officiele Maserati-distributeurs Hessing (Breukelen), Kroymans Hilversum, Kroymans Zaltbommel en Munsterhuis (Enschede).

XLLease
Maserati introduceert Spyder 90th LtdMaserati introduceert Spyder 90th Ltd
15 september 2004
Maserati introduceert model 2004 SpyderMaserati introduceert model 2004 Spyder
7 juni 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum