12 juni 2002
Lotus Elise
Nieuws

Lotus Elise

lotus brengt nieuwe uitvoeringen van de elise op de markt

12 juni 2002 - Het fameuze Engelse autosportmerk Lotus is `alive and kicking' als nimmer tevoren. Na de introductie van de nieuwe Elise en de ontwikkelings- en productiewerkzaamheden voor andere autofabrikanten is het weer hoog tijd om de focus op de eigen ontwikkeling te richten. Uitbreiding van het modelprogramma, de inmiddels traditionele Lotus Days in Lochem en een tweede bedrijf in het westen van Nederland staan er voor dit jaar op het programma.

Op zoek naar een Lotus Elise 1.8?
Nederland Mobiel heeft er 9 vanaf € 31.895,-

Lotus Elise 1.8

De Lotus Elise modelreeks wordt uitgebreid met de high-performance varianten 111 en 111S, waarmee Lotus mikt op de rijders die nog hogere prestaties van hun Lotus verlangen. De Elise 111 maakt gebruik van de K-serie 160 pk VVC krachtbron, voorzien van het Lotus K4 motormanagementsysteem. Dit systeem is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het motorvermogen voortdurend wordt geleverd tot aan het maximum toerental en met als resultaat dat mede door het lage gewicht van de Elise (806 kg) de CO2 emissie 163 g/km bedraagt. Dat lage gewicht, gecombineerd met de krachtige motor, zorgt tevens voor superieure sportwagenprestaties. Voor de sprint van 0 tot 100 km/u heeft de Elise 111 5,1 seconden nodig, terwijl de 0 tot 160 km/u acceleratie 14 seconden in beslag neemt. Even imposant is de topsnelheid van 212 km/u. De 111 is uitgerust met fonkelnieuw ontworpen lichtgewicht achtspaaks wielen, die het onafgeveerde gewicht verlagen. Ook is aan de achterzijde een diffuser gemonteerd die qua vorm overeenkomt met de diffusers uit de Formule I. De 111 en de 111S zijn tevens te herkennen aan de drie speciale badges.

Lotus Elise

Met de komst van de 111 en de 111S, beide uitgerust met lederen bekleding, tapijt en een verbeterd audiosysteem, is het aantal Lotus Elise modellen nu gekomen op vijf: Elise standaard, Elise Race Tech, Elise Sports Tourer, Elise 111 en Elise 111S. Daarnaast zijn er speciale Lotus tuning kits verkrijgbaar, waarmee het motorvermogen kan worden opgeschroefd tot 230 pk of voor de autosportenthousiastelingen tot 260 pk. De 111 staat vanaf juni in de showroom van Lotus importeur Van der Kooi in Lochem. Tot de opties behoren airconditioning en een Hard Top.

De Lotus Elise Type 25 belichaamt het opmerkelijke Formule I erfgoed van Lotus. Het originele Type 25, de auto waarmee Jim Clark een legende werd en die de naam van Lotus definitief vestigde in de Formule I wereld, brak zowel technologische als innovatieve grenzen, net zoals de Elise dat heden ten dage doet. Het uiterlijk van de Elise Type 25 is opmerkelijk opvallend: uitgevoerd in de kleur Lotus Racing Green met twee metaalgele strepen die lopen van de voorkant tot aan de achterzijde. Zwarte zesspaaks Lotus velgen completeren het racy design van de 25. In het interieur ook al een opvallend ontwerp, met roodlederen bekleding voor de stoelen, deurpanelen en het stuurwiel. Verfijnde details worden gevonden op de hoofdsteunen, waar een lauwerkrans is ingeweven. Tevens een Heritage Type 25 ID badge waarmee de gelimiteerde editie wordt aangegeven, want er wordt maar een zeer beperkt aantal van deze uitvoeringen gebouwd. De 25 kan ook worden geleverd met een Hard Top (voorzien van de dubbele striping) en een softtop als standaard.

Iedere koper van een Type 25 wordt door Lotus uitgenodigd voor een bezoek aan Classic Team Lotus en hij of zij ontvangt het Lotus Boek, ondertekend door Johnny Herbert. Daarnaast een certificaat van de auto, een Classic Lotus miniatuur model en gepersonificeerde afdruk van de Type 25 raceauto.

AutoCoach
KwikFit