7 juni 2006
Lotus Elise

Lotus Elise

Lotus introduceert Elise S

Autozine
7 juni 2006 | Lotus introduceert een nieuwe basisuitvoering van de Elise. De Elise S zal in juli zijn werelddebuut beleven op de Motorshow van Londen. Dankzij deze nieuwe propositie moeten de verkopen van het model uit Hethel toenemen.

Doordat tijdelijk de K series motor niet beschikbaar was, waardoor een gat was ontstaan in het model portfolio van lotus, ontstond de noodzaak een goede vervanger te vinden voor het populaire model. De uitdaging om het gat te vullen is door Lotus nu opgelost met de introductie van de Lotus S. De aanschafprijs zal 47.288,- euro bedragen.

Lotus Elise

Lotus heeft de de 1.8-liter 136 pk Toyota motor met variabele kleppen timing nu ook beschikbaar gemaakt voor de S. De S bereikt daarmee een topsnelheid van boven de 200 km per uur. De Elise S sprint in 6.3 seconden naar de 100 km/u.

De Lotus Elise S is gebouwd op een geperst en gelijmd aluminium chassis, met een lichtgewicht stalen subframe aan de achterzijde. Het chassis zelf weegt 68 kg en heeft een stijfheids coefficient van 9.500. Het koetswerk blijft ongewijzigd ten opzichte van de klassieke 192 pk Lotus Elise R (door de lancering van de Elise S, zal de Elise 111r verder door het leven gaan als de Elise R). Ook is het volledige Lotus Elise optieprogramma ook leverbaar voor de S, met uitzondering van het limited slip differentieel.

Lotus Elise
Lotus Elise nu ook als S Cup RLotus Elise nu ook als S Cup R
11 november 2013
Lotus introduceert Elise Special EditionLotus introduceert Elise Special Edition
16 april 2010
Elipo doet mee aan New Energy DemoElipo doet mee aan New Energy Demo
10 augustus 2009
Lotus Else en Exige aangepast voor 2006Lotus Else en Exige aangepast voor 2006
4 november 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum