29 augustus 2005
 

Lexus

Vier primeurs bij Lexus tijdens IAA

Autozine
29 augustus 2005 | Lexus brengt vier primeurs mee naar de IAA in Frankfurt. De eerste is de GS 450h, de tweede hybride auto in het programma. De SC430 heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2006. Geheel nieuw is de nieuwe IS. Lexus geeft een blik in de toekomst met de LF-A concept-car.
AutoCoach

De GS 450h die in 2006 op de markt komt - zet als tweede seriemodel de hybridetechnologie van Lexus in de kijker en is de eerste achterwielaangedreven hybride met de motor voorin. De gloednieuwe aandrijving combineert een nieuwe 3.5 V6-benzinemotor met een krachtige elektromotor hetgeen goed is voor een totaal vermogen van ruim 335 pk. De GS 450h zal in minder dan zes seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Hij verbruikt daarbij even weinig brandstof als een zakenauto met een tweeliter-viercilindermotor en stoot aanzienlijk minder CO2 uit dan andere auto's in zijn vermogensklasse.

Lexus

De nieuwe Lexus SC 430, die vanaf november 2005 in de Europese showrooms staat, onderging een facelift die de luxueuze coupe-cabriolet meer elegantie geeft. Ook het interieur werd aangepast en de veiligheidsuitrusting omvat voortaan een knieairbag voor de bestuurder, spankrachtbegrenzers op de veiligheidsgordels voor, intelligente, adaptieve koplampen (Intelligent Adaptive Front Lighting System, I-AFS) en run flatbanden.

De lancering van de nieuwe IS-generatie, die eind dit jaar in de Europese showrooms zal staan, gaat gepaard met de introductie van de allereerste dieselmotor van Lexus. De dieselversie wordt begin 2006 in de showroom verwacht. De nieuwe IS beschikt bovendien over een complete actieve- en passieve-veiligheidsuitrusting met op diverse uitvoeringen onder meer het VDIM systeem (Vehicle Dynamics Integrated Management van Lexus), een PCS-systeem (Pre-Crash Safety). Acht airbags, waaronder de allereerste twin chamber passagiersairbag voor met twee luchtkamers die extra bescherming bieden voor het hoofd, de nek en de schouders.

Lexus

De LF-A verkent als vierde opeenvolgende LF concept-car de nieuwe designfilosofie L-finesse van Lexus en combineert de luxueuze verfijning van een rasechte Lexus met de kracht en de dynamiek van een sportwagen met twee zitplaatsen. De krachtbron haalt een vermogen van ruim 500 pk uit een cilinderinhoud van nog geen 5,0 liter. De ver doorgevoerde verkleining van onderdelen en het uitgekiende ontwerp resulteerden in een uitzonderlijk compact design met erg korte overhangen voor- en achter alsook een perfecte gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras; twee elementen die essentieel zijn voor een optimaal weggedrag en optimale stabiliteit bij hoge snelheden.

XLLease
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021
 

Info