29 september 2016
 

Lexus UX

Lexus toont UX Concept

Autozine
29 september 2016 | Lexus is op de Paris Motor Show 2016 prominent aanwezig met de Lexus UX Concept. Deze progressief vormgegeven crossover beleeft er zijn werelddebuut. Met de UX Concept wil Lexus vooral jongere consumenten bereiken die in de stad wonen en altijd in verbinding willen staan met de buitenwereld.

De Lexus UX Concept is Lexus' visie op een nieuwe compacte crossover. De Lexus UX Concept is ontworpen door het Europese designcenter ED2. De artistiek gelijnde UX Concept is Lexus' toonbeeld van synergie tussen in- en exterieur. De 3D Human Machine Interface (HMI) en hologram-achtige displays geven de bestuurder een unieke rijervaring.

Lexus

De Lexus UX Concept met 4x4-aandrijving biedt plaats aan vier inzittenden. Opvallende designonderdelen zijn de geëvolueerde 'spindle grille', de transparante A-stijl, de zelfdimmende elektro-chromatische ruiten, de slimme e-mirror camera's en het Lexus Kinetic Seat Concept, een stoel met revolutionaire zittechnologie waarbij een spinnenwegpatroon zich aanpast aan het lichaam, de druk reduceert en optimale steun biedt.

Lexus

De lengte, breedte en hoogte van de Lexus UX Concept, met 21-inch wielen, bedragen respectievelijk 4,40 m, 1,52 m en 1,90 m. De wielbasis is 2,64 m.

Lexus

Stefan Rasmussen van ED2 en verantwoordelijk voor het exterieurdesign: "Ons doel was om een nieuwe generatie compacte crossover te ontwikkelen die vanuit klantperspectief echt iets unieks biedt. Een crossover die zijn bestuurder een geheel nieuwe en unieke gebruikservaring geeft. Inspiratie vonden we vooral in de zogeheten 'Yet Filosofie' van Lexus. 'Yet' in de zin van 'maar toch'. Bijvoorbeeld: robuust, maar toch behendig. We zoeken juist naar combinaties die onmogelijk lijken en vinden hiervoor inspiratie in de architectuur, modewereld en natuur."

IkWilVanMijnAutoAf
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021
 

Info