3 maart 2015
 

Lexus

Lexus toont twee conceptcars in Geneve

Autozine
3 maart 2015 | Vandaag presenteert Lexus op de Autosalon van Genève twee conceptcars. Met de compacte Lexus LF-SA Concept viert Lexus zijn 25-jarig bestaan. LF-SA staat voor Lexus Future Small Adventurer. De conceptcar werd ontworpen door Lexus' Europese designstudio ED2. De Lexus LF-C2 is daarentegen een 2+2 roadster om mee te cruisen op lange kustwegen.
AutoCoach

De Lexus LF-SA toont hoe een toekomstige premium 'urban car' van Lexus eruit zou kunnen zien. De 2+2 zoekt de grenzen op van Lexus' ongebreidelde passie voor designtrends en begeeft zich in een deel van de markt waar het merk niet eerder aanwezig was.

Lexus

De Lexus LF-SA biedt ook in de toekomst, waarin een belangrijkere rol is weggelegd voor autonoom rijdende auto's, het plezier van zelf rijden zonder hierbij aan on-board infotainment, connectiviteit en veiligheid in te boeten. Het infotainment systeem heeft een hologramstijl en er is een groothoek Head-Up Display aan boord.

Lexus

De in Stellar-zilver uitgevoerde Lexus LF-SA is 3,45 meter lang, 1,70 meter breed en 1,43 meter hoog. Door deze uiterst compacte buitenafmetingen is het met de Lexus LF-SA bijzonder gemakkelijk manoeuvreren, essentieel voor de 'urban car' die zich thuis voelt in het drukke verkeersbeeld.

Lexus
Dutchlease

Het interieur van de Lexus LF-SA is verrassend ruim, waarbij de bestuurder centraal staat. De zitpositie is gefixeerd. Daarentegen zijn zowel het stuurwiel als de pedalen te verstellen. Dit brengt de auto als het ware naar de bestuurder toe in plaats van andersom. Om een goede toegang te bieden tot de zitplaatsen achter, is de passagiersstoel wel verstelbaar.

Lexus

De tweede conceptcar die Lexus op de Autosalon van Genève laat zien, is een Europese première. De gracieus gestileerde Lexus LF-C2 maakte eind vorig jaar zijn werelddebuut op de Los Angeles Auto Show en verleidt nu op Genève de Europese zonaanbidders. De 2+2 roadster combineert de prestaties van een sportauto met de rijsensatie van een cabriolet. En omdat de Lexus LF-C2 überhaupt niet is uitgerust met een opklapbaar of opvouwbaar dak, genieten de inzittenden bij zonnig weer altijd van een strakblauwe hemel.

Lexus

De Lexus LF-C2 is 4,71 meter lang, 1,84 meter breed en 1,38 meter hoog en is voorzien van een carrosseriekleur die zo diep goudgeel is als de zon zelf.

Lexus

De voorzijde van de Lexus LF-C2 wordt gedomineerd door een experimentele versie van Lexus' bekende spindle grille. Het gedetailleerde gaaswerk lijkt er vanuit diverse hoeken en onder verschillende lichtomstandigheden steeds anders uit te zien. Aan de achterzijde springt vooral de indrukwekkende diffuser in het oog. Die wordt op zijn beurt geaccentueerd door vier verchroomde uitlaten.

Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021
 

Info