15 september 2016
 

Lexus

Lexus toont Kinetic Seat Concept in Parijs

Autozine
15 september 2016 | Lexus heeft met het Kinetic Seat Concept een bijzondere autostoel ontwikkeld. Het concept maakt gebruik van een weefwerk met spinnenwebpatroon. Dit bevordert niet alleen de bewegingsvrijheid van de passagier, maar biedt ook optimale steun aan ruggengraat en hoofd. De stoelen zijn opmerkelijk dun, waardoor er extra interieurruimte ontstaat.
AutoCoach
Info

De ruggengraat vormt een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam. Het stabiliseert niet alleen het hoofd tijdens wandelen en rennen, maar maakt ook het draaien van de bekken en de borstkas in twee richtingen mogelijk. Om deze bewegingsvrijheid te vertalen naar autostoelen, heeft Lexus revolutionaire stoelen ontwikkeld die met de inzittenden meebewegen.

Lexus

De bedekking van het stoelframe is afgewerkt met een weefwerk, waarbij de draden zich als een spinnenweb uitbreiden van het centrum van de stoel naar de achterzijde. Het weefwerk is flexibel, past zich aan het lichaam van de inzittende aan, reduceert de druk op het lichaam en creëert zo een comfortabele zit voor lange afstanden.

Het centrum van de rugleuning bevindt zich op schouderbladhoogte, biedt volop bewegingsvrijheid en aanzienlijk veel steun. De stoelen stabiliseren ook de bewegingsvrijheid van het hoofd, waardoor het gezichtsveld stabiel blijft. Dit vermindert de belasting van de inzittenden en verbetert het comfort en rijplezier. Het design van de stoelen is bijzonder dun, waardoor extra interieurruimte ontstaat en het totale gewicht van de auto daalt.

De draden van het spinnenwebpatroon van de rugleuning zijn gemaakt van milieuvriendelijk, synthetisch spinnenzijde (QMONOSTM materiaal ontwikkelt door Spiber Inc.) in plaats van op olie gebaseerde materialen. Het hoofdcomponent van dit materiaal is proteïne, dat gemaakt wordt door middel van microbiële fermentatie. Daarna wordt het gesponnen en verwerkt in een nieuw materiaal dat superieure elasticiteit en taaiheid heeft.

Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021