20 november 2014
 

Lexus LF-C2

Lexus onthult LF-C2

Autozine
20 november 2014 | Lexus onthult  de LF-C2 Concept de show op de Los Angeles Auto Show. Met de Lexus LF-C2 gunt Lexus bezoekers een blik in de toekomst van het Lexus design. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor scherpere lijnen en meer onderscheidende details. Omdat de LF-C2 niet van een opklapbaar of opvouwbaar dak voorziet, genieten de inzittenden bij zonnig weer altijd van de strakblauwe hemel. De LF-C2 is 4,71 m lang, 1,84 m breed en 1,38 m hoog.
Info

Voor de vormgeving van het exterieur, vonden de designers inspiratie in de manier waarop diverse soorten licht hun eigen effect hebben op oppervlakken. De Lexus LF-C2 lijkt er hierdoor met het veranderen van het licht steeds anders uit te zien. Yasuo Kajino, hoofddesigner van de Lexus LF-C2: "Als je iets in het juiste licht toont, ervaren mensen dat als nooit tevoren". De stralende diep goudgele lak van de roadster versterkt het verrassingseffect.

Lexus

De luchtinlaten aan de voorzijde van de LF-C2 zijn behalve opvallend ook functioneel. Ze leiden koele buitenlucht naar de remmen en zorgen voor een optimale luchtstroming. Daardoor is de LF-C2 ook op hoge snelheid stabiel. De achterzijde wordt gekenmerkt door een volledig nieuw ontwikkelde diffuser, scherpe L-vormige achterlichtunits en vier verchroomde uitlaatpijpen.

Lexus

De opvallendste voorziening is de middenconsole, die zich vanaf het dashboard helemaal naar de achterkant van het interieur uitstrekt. In het midden van de console trekt een analoog klokje met klassiek design de aandacht. Het vormt een contrast met de touchpad waarmee de bestuurder het multimediasysteem kan bedienen, net als in de onlangs gepresenteerde Lexus NX. De ambiance wordt verder versterkt door de witte en grijze lederen bekleding en de led-verlichting onder de ruiten.

Lexus
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021
Lexus brengt posters LC Cabrio uitLexus brengt posters LC Cabrio uit
24 augustus 2021