15 februari 2007
 

Lexus F series

Lexus lanceert high performance-serie

15 februari 2007 | Lexus viert dit jaar op de Autosalon van Geneve de Europese premiere van de nieuwe F-series: de IS-F en de LF-A. Het F-label belooft sportautoprestaties en rijdynamiek van een uitzonderlijk hoog niveau. Lexus onderstreept met de F-modellen zijn continue streven naar perfectie en de ontdekkingstocht naar steeds betere prestaties.

De Lexus IS-F heeft een 5,0 liter V8 met meer dan 400 pk en ruim 500 Nm aan koppel. De acceleratie van 0 naar 100 km/h verloopt in 4,9 seconden. De topsnelheid is begrensd op 270 km/h. De IS-F heeft een CO2 uitstoot van 290 gr/km.

Lexus F series

De versnellingsbak van de IS-F is gebaseerd op de unieke automatische 8-trapstransmissie van de LS-series. Deze heeft een nieuwe sportschakelstand met de mogelijkheid om met shift-paddles aan het stuur te schakelen. De speciaal ontwikkelde sportschakelstand maakt snelle schakeltijden mogelijk, slechts 100 milliseconden. Ter illustratie: een Formule 1-auto heeft 50 milliseconden nodig om van versnelling te wisselen.

In lijn met het zeer sportieve karakter van de IS-F introduceert Lexus voor het eerst een instelbaar Sports VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management). Dat wil zeggen dat zowel het stabiliteitssysteem als de tractiecontrole drie standen kent: Normal, Sport en Off.

Lexus F series

De sportafdeling van Lexus zet met de LF-A de toon voor compactere en energie-efficientere supersportautos. Met een totale lengte van 4.400 mm is de LF-A de meest compacte en krachtigste Lexus ooit gemaakt. Hij is voorzien van een op de racerij geinspireerde 5,0 liter V10 benzinemotor met meer dan 500 pk, die hem naar een topsnelheid van 320 km/h stuwt. Door de middenmotor, de transaxle-versnellingsbak en de achterin gemonteerde radiators heeft de LF-A een ideale gewichtsverdeling.

Lexus F series Lexus F series Lexus F series
 
Websitewww.lexus.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!