26 januari 2002
 

Lexus

Lexus levert een concept car voor de nieuwe film Minority Report

Autozine
26 januari 2002 | De hoofdrol spelen in een topfilm van Steven Spielberg. Deze wens leeft niet alleen onder acteurs, ook autofabrikanten hebben ambities om op het witte doek te verschijnen. Lexus ziet deze droom uitkomen. Filmproducent Spielberg, die privé in een Lexus rijdt, heeft het automerk uitgekozen voor de vervaardiging van de auto van de toekomst. Komende zomer schittert daarom een uniek Lexus-model naast Tom Cruise in de film 'Minority Report'.
Info

De nieuwe film van Spielberg handelt over een futuristisch rechtssysteem waarin moordenaars al gearresteerd en veroordeeld zijn voordat ze een moord hebben begaan. Hoofdrolspelers zijn Tom Cruise, Samantha Morton en Colin Farrell. Spielberg gaf Lexus opdracht een auto te ontwikkelen voor het jaar 2054. Resultaat is een high performance sportwagen voor twee personen met uiterst gespierd uiterlijk en een ultiem in 'cap-forward'-design. De vormgeving is agressief en de proporties zijn zo onverwachts dat goed moet worden gekeken wat de voor- en achterzijde van de auto is.

Lexus

'Concept car' specialist Harald Belker heeft de auto gecreëerd. Ontwerpen van hem schitterden al in de films 'Batman & Robin', 'Inspector Gadget' en 'Armageddon'. Belker maakte deel uit van een team bestaand uit Steven Spielberg, Calty (Toyota/Lexus designstudio) en diverse specialisten op het gebied van futuristische ontwikkelingen in de technologie. De teamleden speculeerden over mogelijke ontwikkelingen die de automotive branche in de toekomst kan verwachten. Lexus leverde hierbij de styling, luxegraad en kwaliteitsstandaard voor de te ontwikkelen auto. Het bijzondere model is vervaardigd door CTEK, een bedrijf uit Santa Ana (Californie) dat is gespecialiseerd in technologisch design en ontwikkelingen.

De film, uitgebracht door Twentieth Century Fox, draait vanaf 28 juni 2002 in de Verenigde Staten. De samenwerking tussen Spielberg en Lexus vloeit voort uit de marketingalliantie die Toyota Motor Sales (TMS) in de Verenigde Staten is aangegaan met de Amerikaanse filmgigant Universal Studios. De overeenkomst, waarmee enkele tientallen miljoenen dollars zijn gemoeid, is de grootste die een autofabrikant ooit met een entertainmentbedrijf heeft gesloten en bezorgt Toyota de titel 'Official Car' van Universal Studios. In Nederland zal de film begin oktober in première gaan.

Wittebrug
Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022Lexus LC aangepast voor modeljaar 2022
17 november 2021
Lexus breidt garantie uit tot 10 jaarLexus breidt garantie uit tot 10 jaar
11 oktober 2021
Lexus maakt prijzen ES300h 2022 bekendLexus maakt prijzen ES300h 2022 bekend
2 september 2021