13 januari 2005
 

Lexus LF-A

Lexus toont LF-A conceptcar in Detroit

Autozine
13 januari 2005 | Onlangs onthulde Lexus de LF-A concept-sportwagen op de North American International Auto Show (NAIAS) 2005 te Detroit. De tweezitter combineert de prestaties van een exotische sportwagen met de luxe die het merk Lexus zo kenmerkt. De lijnen van de LF-A geven bovendien de richting aan waarin de styling van het merk Lexus zich ontwikkelt.
Remschijf.nl

"De Lexus LF-A is een sportwagen die onvergelijkbaar is met alles wat we tot nu toe gebouwd hebben. We hebben ons in het verleden nooit voorgesteld dat we ooit zo'n ultra-high performance coupe zouden bouwen", aldus Jim Press, Toyota Motor Sales USA executive vice president en COO. "Vandaag de dag is het nog maar een concept, maar de coupé is wel een realistisch concept van de manier waarop we onze grenzen zouden kunnen gaan verleggen".

Lexus LFA

De krachtbron van de Lexus LF-A levert een vermogen van meer dan 500 pk en meet een cilinderinhoud van minder dan vijf liter. Dankzij de combinatie van optimale overbrengingsverhoudingen, een beperkt gewicht en gunstige aerodynamica, moet de LF-A in staat zijn een topsnelheid van zo'n 322 km/h te behalen. Hoewel de LF-A een belangrijk statement is voor de wijze waarop Lexus aankijkt tegen de prestaties van exotische sportwagens, is de auto ontworpen vanuit de noodzaak te komen tot een wereldwijde nieuwe styling voor het merk Lexus.

De LF-A is voor Lexus een ingrijpende verandering op het gebied van stijl en design. De plaats van de belangrijkste componenten is opnieuw bepaald en de afmetingen zijn -indien mogelijk- gereduceerd. Door de afmetingen en de uitrusting vanuit een nieuwe invalshoek te benaderen, hebben de ontwerpers een optimale gewichtsverdeling kunnen realiseren, van groot belang voor de handelbaarheid en stabiliteit bij hoge snelheden. Het LF-A-concept is daarom een duidelijk statement en geeft aan in welke richting het design van Lexus wereldwijd zich zal ontwikkelen in de nabije toekomst.

Lexus LFA
Lexus LFA bestaat 10 jaarLexus LFA bestaat 10 jaar
12 januari 2021
Laatste Lexus LFA geproduceerdLaatste Lexus LFA geproduceerd
16 december 2012
Lexus LFA zet record op NordschleifeLexus LFA zet record op Nordschleife
8 september 2011
Lexus LFA Nurburgring in GeneveLexus LFA Nurburgring in Geneve
10 februari 2011
 

Info

Techniek

Prijs

Forum