26 maart 2010
 

Lexus LFA

Lexus LFA leverbaar met Nurburgring Package

Autozine
26 maart 2010 | Is de Lexus LFA nog niet sportief genoeg? Dan biedt Lexus de Nürburgring Package aan. Daarmee krijgt de LFA meer vermogen, kortere schakeltijden en een aantal aanpassingen die de rijeigenschappen van de exoot verscherpen.
UnitedConsumers

Wie de LFA wilde kopen kon zijn interesse kenbaar maken tot en met de Geneva Motor Show. De standaard LFA heeft al bewezen zich ongemeen goed op circuits thuis te voelen, maar voor de hardcore racers onder de kopers heeft Lexus een speciale Nürburgring Package ontwikkeld. Dit pakket is alleen af-fabriek beschikbaar en wordt geleverd op maximaal 50 auto's. De totale productie van de LFA blijft gehandhaafd op 500 stuks.

Lexus LFA

In het oog springende aanpassingen

  • Motorvermogen van de 4,8 V10 vergroot tot meer dan 416 kW / 570 pk;
  • Schakeltijd 0,15 seconde i.p.v. 0,20;
  • Verbeterde aerodynamica;
  • Aangepaste wielophanging;
  • Speciaal ontworpen 20-spaaks velgen en 'high grip' banden.

De aanpassingen aan het bodywork zullen niemand ontgaan. De grotere voorspoiler, koolstof vinnen aan de zijkant en een vaste achterspoiler vertellen dat de eigenaar heeft gekozen voor de exclusieve Nürburgring Package. Deze aerodynamische veranderingen zorgen voor een nog verder aangescherpte downforce.

De LFA sprint binnen 3,7 seconden naar 100 km/h en de top ligt op 325 km/h en de versnellingsbak is zo aangepast dat de verzetten 25% sneller worden ingelegd. De LFA met Nürburgring Package kan men uitsluitend bestellen in matzwart, zwart, wit of oranje. Het lederen interieur wordt naar keuze uitgevoerd in zwart en rood, zwart en paars of gewoon zwart en voorzien van een koolstofvezel middenconsole en deurpanelen. De koolstofvezel kuipstoelen hebben Alcantara®.

Lexus LFA

Tot slot: wie de LFA met Nürburgring Package koopt, krijgt van Lexus een individuele rijtraining op de Nordschleife én een pas om er onbeperkt te rijden.

Lexus LFA bestaat 10 jaarLexus LFA bestaat 10 jaar
12 januari 2021
Laatste Lexus LFA geproduceerdLaatste Lexus LFA geproduceerd
16 december 2012
Lexus LFA zet record op NordschleifeLexus LFA zet record op Nordschleife
8 september 2011
Lexus LFA Nurburgring in GeneveLexus LFA Nurburgring in Geneve
10 februari 2011
 

Info

Techniek

Prijs

Forum