3 maart 2005
Lexus IS (2005 - 2013)

Lexus IS (2005 - 2013)

Nieuwe IS-serie bij Lexus

Autozine
3 maart 2005 | De volgende generatie IS, die eind 2005 beschikbaar zal zijn, is de tweede auto van Lexus welke is gecreeerd volgens de L-Finesse ontwerpfilosofie. Met deze auto wordt tevens de allereerste dieselmotor in het Lexus-gamma geintroduceerd.
 

"De vormgeving van de carrosserie, z'n stabiliteit in bochten en de onwrikbare rechtuitstabiliteit maken van de nieuwe Lexus IS een van best sturende sportsedans in zijn klasse", aldus de ontwerper. De veiligheidsuitrusting omvat onder meer het radargestuurde Pre-Crash Safety System (PCS), een actieve cruise control (ACC), een intelligente actieve bochtenverlichting (i-AFS), 10 airbags waaronder de eerste knie-airbags in zijn segment, en het stabiliteitssysteem VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) van Lexus voor betere prestaties, tractiecontrole en stabiliteit.

Lexus IS (2005 - 2013)

De nieuwe, volledig uit aluminium vervaardigde 2,2 liter Lexus dieselmotor (177 pk/ 130 kW) is de krachtigste in zijn klasse en biedt ook het grootste koppel: 400 Nm. De motor voldoet zowel qua kracht als qua raffinement aan de eisen van Lexus en combineert een uitzonderlijk stille en zijdezachte werking met prestaties die ongeevenaard zijn in het segment.

Naast de dieselmotor is er een nieuwe sterke 2,5 liter V6 benzinemotor met een direct injectiesysteem beschikbaar. Deze unit kan worden gecombineerd met een automatische transmissie met 6 versnellingen bestuurd via sequentiele schakelknoppen.

Lexus IS (2005 - 2013)