16 november 2006
Lexus IS (2005 - 2013)

Lexus IS (2005 - 2013)

Euro NCAP-score van vijf sterren voor de Lexus IS-serie

Autozine
16 november 2006 | Met een maximale score van vijf sterren bij de Euro NCAP-botsproeven schaart de nieuwe Lexus IS zich tussen de allerveiligste auto's in zijn klasse. De zeer sterke carrosseriestructuur en een breed scala aan veiligheidsvoorzieningen, waaronder standaard knie-airbags, bieden de inzittenden optimale bescherming tijdens een ongeval.
AutoCoach

De uitkomsten van het testprogramma van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) zijn voor Lexus een bekroning op het eigen testprogramma en onderzoekstraject dat voorafging aan de serieproductie van de huidige generatie Lexus IS-serie.

Lexus IS (2005 - 2013)

Veiligheid begint in de visie van Lexus in eerste instantie bij preventie. Om die reden is de IS uitgerust met zaken als ABS, BAS (remassistentie), EBD (elektronische remkrachtverdeling) en VSC (elektronische stabiliteitsregeling). Mocht het toch tot een ongeval komen, dan zijn er gordelspanners, frontairbags, zijairbags, curtain airbags voor en achter, knieairbags voor de bestuurder en de voorpassagier, gordels met spankrachtbegrenzers voor en achter en een zeer sterke veiligheidskooi die bescherming bieden.

Daarnaast is de IS voorzien van een twee-kamer airbag voor de voorpassagier. Deze airbag verdeelt door zijn ontwerp met twee kamers de energie van een aanrijding gelijkmatiger over het bovenlichaam. Zo wordt de eerste impact van de airbag op het gezicht van de passagier aanzienlijk gereduceerd.

Lexus biedt de klant de mogelijkheid om het veiligheidsniveau van de IS te verhogen. Zo is er het VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) standaard op de IS 220d Sport. Dit systeem koppelt het ABS, de tractiecontrole, de stabiliteitsregeling en de elektronische stuurbekrachtiging van de IS aan elkaar door middel van een veelvoud aan sensoren. VDIM helpt ongevallen te voorkomen door in te grijpen voordat de grens wordt bereikt, zonder dat dit ten koste gaat van het rijplezier.

Lexus IS (2005 - 2013)

Minstens zo nuttig is het optionele PCS-systeem (Pre-Crash Safety) hetgeen optioneel is op de Sport en Executive van de IS 250. Een radar die subtiel achter het Lexus logo is verborgen detecteert objecten voor de auto en op basis van een aantal andere data stelt PCS vast of een botsing niet meer te voorkomen is. Mocht dat zo zijn, dan worden de gordelspanners geactiveerd en zorgt het remhulpsysteem ervoor dat de vier schijfremmen hun werk optimaal doen. Ook adaptieve cruise control en bi-xenon koplampen met adaptieve bochtverlichting staan in de optielijst van de Lexus IS. LED achter- en remlichten zijn standaard.

KwikFit
Lexus onthult vernieuwde ISLexus onthult vernieuwde IS
26 augustus 2010
Lexus IS ondergaat faceliftLexus IS ondergaat facelift
6 juli 2010
Lexus IS250 in prijs verlaagdLexus IS250 in prijs verlaagd
11 mei 2010
Lexus IS-F nu bij de dealerLexus IS-F nu bij de dealer
31 januari 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum