27 december 2004
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Range Rover verbeterd voor modeljaar 2006

Autozine
27 december 2004 | De Range Rover modeljaar 2006 is de meest luxueuze en allersterkste Range Rover ooit. Naast twee nieuwe benzinemotoren, inclusief een 4,2-liter Supercharged V8-motor, biedt de Range Rover 06MY bovendien nieuwe exterieurdetails, een stiller interieur en talloze nieuwe technologieen.
Dutchlease

Voor het modeljaar 2006 krijgt de Range Rover twee krachtige, uit Jaguar motoren ontwikkelde krachtbronnen. Beide benzinemotoren bieden betere prestaties en een lager brandstofverbruik dan de vorige V8-motor. Het topmodel van het programma is een 4,2-liter Supercharged-motor met een vermogen van 396 pk (291 kW) en een maximum koppel van 560 Nm. Daarmee biedt hij ruim 38 procent meer vermogen en 27 procent meer koppel; aspecten die bijdragen aan een geraffineerder rijgedrag. Tevens zal deze uitvoering zon 1,5 seconde sneller accelereren van 0 naar 100 km/h.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De nieuwe, atmosferische V8-motor met een cilinderinhoud van 4,4 liter levert 306 pk (225 kW) en is daarmee eveneens krachtiger en sneller dan de vorige V8. Het maximum vermogen is toegenomen met 20 pk (15 kW) en de acceleratie van 0-100 km/h zal circa een halve seconde sneller zijn. Voor de Range Rover zijn de gemodificeerde Jaguar motoren verder ontwikkeld om meer koppel bij lagere toeren te leveren en om geschikt te zijn voor de extreme langs-, dwars- en combinatiehoeken waaronder een Land Rover bij zware terreinomstandigheden moet kunnen presteren. De ingenieurs hebben de bescherming tegen stof en rotsachtige ondergrond verbeterd en de motoren nog beter bestand gemaakt tegen water, zodat ze ook aan Land Rovers zware waad-criteria voldoen.

De Range Rover behoudt zijn karakteristieke, klassiek-moderne vorm. Toch zijn er subtiele, maar belangrijke wijzigingen. Alle Range Rovers krijgen voor het modeljaar 2006 een nieuwe voorbumper, nieuwe koplampen en achterlichten, een nieuwe grille en gewijzigde luchtuitlaten in de voorspatborden (power vents). Nieuwe lichtmetalen 18- en 19-inch velgen zijn ook beschikbaar. De Supercharged-uitvoering krijgt extra, exclusieve stylingdetails, zoals een in gaas uitgevoerde grille en power vents, en unieke 20-inch lichtmetalen velgen.

Het veelgeprezen interieurontwerp van de Range Rover verandert niet. Voor het Supercharged-model zijn er echter wel twee nieuwe bekledingscombinaties: Jet/Jet (geheel zwart) en Ivory/Jet. Zwart gelakt hout is nu ook beschikbaar en alle Supercharged-modellen krijgen speciale, roestvrijstalen gas- en rempedalen in een sportief design. Nieuwe opties zijn een camera aan de achterzijde voor gemakkelijker achteruit inparkeren, een bandenspannings-controlesysteem en adaptieve koplampen die meedraaien met de besturing. Tevens is een entertainment-systeem achterin verkrijgbaar met twee 6,5-inch beeldschermen in de hoofdsteunen van de voorstoelen, een 6 DVD-wisselaar, infrarode afstandsbediening, draadloze hoofdtelefoons en aansluitingen voor externe geluids- en videobronnen, zoals een MP3-speler of een spelcomputer.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De verkopen van de modeljaar 2006-uitvoeringen van de Range Rover starten eind mei van 2005.

Wittebrug
Range Rover tijdelijk als Vogue SilverRange Rover tijdelijk als Vogue Silver
15 februari 2012
Piet Boon geeft visie op Range RoverPiet Boon geeft visie op Range Rover
23 maart 2011
Range Rover bouwt Autobiography UltimateRange Rover bouwt Autobiography Ultimate
9 februari 2011
Land Rover doneert miljoenste RangeRoverLand Rover doneert miljoenste RangeRover
5 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum