9 december 2008
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Piet Boon geeft vorm aan bijzondere Land Rover Range Rover

Autozine
9 december 2008 | In een hernieuwde samenwerking met Piet Boon, introduceert Land Rover op de Miljonair's Fair 2008 de Range Rover Vogue by Piet Boon. De in de exclusieve kleur Minimalistic Grey uitgevoerde Limited Design Edition onderscheidt zich naast de rijke Vogue uitrusting door typerende stijlidee├źn van de Nederlandse ontwerper. Voorbeelden zijn 22-inch velgen, uniek getint glas, speciale uitlaateindstukken, automatisch uitklapbare treeplanken en dashboard-/interieurafwerking in Minimalistic Grey. Deze unieke uitvoering is op bestelling leverbaar.

Met de nieuwe Limited Design Edition geeft Piet Boon opnieuw vorm aan zijn visie op de Range Rover. "Allereerst begonnen wij met de kleur", vertelt Boon. "Dat kleur veel doet voor een ontwerp, weten wij natuurlijk uit onze eigen praktijk. Met de gematteerde lak in de groengrijze tint Minimalistic Grey hebben wij gekozen voor een modieuze, maar toch ingetogen kleur. Eén die wij zelf vaak in onze ontwerpen toepassen. Daarbij wordt de lak in acht lagen opgebracht. Het effect op de Range Rover is fantastisch: de robuust-elegante vorm komt veel beter uit. De auto is absoluut stoerder geworden, maar dan op een subtiele manier. Bijvoorbeeld doordat wij ook details als buitenspiegels en kentekenplaathouder in lakkleur hebben uitgevoerd. Daarnaast hebben wij nog een aantal details aangepast die dit effect nog verder hebben verhoogd".

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De nieuwe Range Rover Vogue by Piet Boon is gebaseerd op de Vogue SE-uitvoering. Hij is overigens niet alleen herkenbaar aan zijn unieke lakkleur, maar ook aan tal van specifieke details. Zo springen de 22-inch 'Stormer' lichtmetalen velgen met Piet Boon Style naafkap direct in het oog. Hetzelfde geldt voor de automatisch uitklapbare treeplanken, die in- en uitstappen comfortabeler maken, en voor de ruiten in de tint Light Titanium. Achter onderscheidt de Limited Design Edition zich door Piet Boon Style uitlaateindstukken en de 'Piet Boon'-badge op de achterklep.

Het interieur krijgt een totaal andere stijl door de 14-delige dashboard-/interieurafwerking in dezelfde tint als de carrosserie, Minimalistic Grey, en direct bij het instappen trekken de roestvrijstalen dorpellijsten met 'Range Rover' woordmerk en Piet Boon Style embleem de aandacht. 4-Zone airconditioning met individuele temperatuurregeling voor- en achterin is eveneens standaard. Tot slot is de Range Rover Vogue by Piet Boon uitgerust met een uniek MobilEye veiligheidssysteem. Deze achter de achteruitkijkspiegel gemonteerde camera biedt drie waarschuwingsfuncties die de actieve veiligheid verbeteren. Het waarschuwt de bestuurder wanneer hij een voorligger te dicht nadert, wanneer er plotseling een auto stilstaat op de rijbaan en wanneer de Range Rover naast de eigen rijstrook dreigt te komen.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De Range Rover Vogue by Piet Boon is met de hand gebouwd op basis van een Range Rover Vogue SE. De unieke uitvoering van de Range Rover is op bestelling leverbaar.

XLLease
Range Rover tijdelijk als Vogue SilverRange Rover tijdelijk als Vogue Silver
15 februari 2012
Piet Boon geeft visie op Range RoverPiet Boon geeft visie op Range Rover
23 maart 2011
Range Rover bouwt Autobiography UltimateRange Rover bouwt Autobiography Ultimate
9 februari 2011
Land Rover doneert miljoenste RangeRoverLand Rover doneert miljoenste RangeRover
5 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum