18 juni 2004
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Land Rover kondigt G4 Challenge 2005 aan

Autozine
18 juni 2004 | Van de jungles van zuidoost Azie tot de hooggelegen vlakten van Zuid Amerika: de Land Rover G4 Challenge 2005 belooft nog zwaarder te worden dan de eerste editie in 2003. Deze keer gaat de actie van start in de drukke stad Bangkok en eindigt het avontuur op de hoge bergvlakten van Bolivia. Daartussen liggen duizenden mijlen van avontuur, strategie en transpiratie, met een nieuwe Range Rover als ultieme hoofdprijs.

Tijdens de G4 Challenge 2005 zullen alle Land Rover modellen worden gebruikt, inclusief de geheel nieuwe Discovery 3. Deze nagenoeg standaard auto's vormen de basis voor de activiteiten van de deelnemers, als ze zich al fietsend, klimmend, kayakkend en 4x4-rijdend naar de overwinning strijden. Net als in de vorige G4 Challenge 2003 zullen de Land Rovers weer worden uitgevoerd in de unieke oranje lakkleur Tangiers Orange. De auto's zullen niet alleen alle apparatuur meedragen die de kandidaten nodig hebben bij hun mondiale strijd om de overwinning, maar vormen tevens een integraal onderdeel van de competitie, met dagelijkse 4x4 rijproeven.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

"De eerste Land Rover G4 Challenge heeft zichzelf bewezen als een van de meest spectaculaire en avontuurlijke uitdagingen ter wereld", verklaart Matthew Taylor, Managing Director van Land Rover. "Het authentieke karakter en de mondiale opzet boden ons de mogelijkheid om te bewijzen dat Land Rover synoniem is met avontuur. In 2005 zullen wij dat opnieuw doen".

De mannen en vrouwen die de 18 deelnemende landen vertegenwoordigen, zullen in teams, op basis van hun uithoudingsvermogen, capaciteiten en intelligentie de strijd met elkaar aan gaan. Dat alles in een arena die vier landen en twee continenten beslaat, in een tijdsbestek van vier weken in oktober 2005. Vanaf 21juni 2004 kunnen aspirant kandidaten zich on-line inschrijven.

Elk land zal vervolgens een evenement organiseren om een nationale selectie van de beste drie kandidaten te bepalen. Deze gaan vervolgens door naar de internationale selectie, die zullen worden gehouden in Eastnor Castle, Groot-Brittannie. Uiteindelijk blijft per land een deelnemer over, die zijn of haar natie zal vertegenwoordigen in de Land Rover G4 Challenge 2005.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Tijdens de G4 Challenge 2003 schreef de voormalige Belgische gevechtsvlieger Rudi Thoelen geschiedenis door de allereerste Land Rover G4 Challenge te winnen. De inzet, rijvaardigheid, uithoudingsvermogen en mentale capaciteiten van deze Belg waren de belangrijkste elementen die hem de overwinning wisten te bezorgen.

KwikFit
Range Rover tijdelijk als Vogue SilverRange Rover tijdelijk als Vogue Silver
15 februari 2012
Piet Boon geeft visie op Range RoverPiet Boon geeft visie op Range Rover
23 maart 2011
Range Rover bouwt Autobiography UltimateRange Rover bouwt Autobiography Ultimate
9 februari 2011
Land Rover doneert miljoenste RangeRoverLand Rover doneert miljoenste RangeRover
5 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum