9 juli 2008
Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

Arden Range

Arden tuned Land Rover Range Rover

Autozine
9 juli 2008 | Arden autotechniek Benelux in Geleen presenteert twee varianten op de Range Rover. De Arden AR7 is gebaseerd op de gewone Range Rover, de AR6 Stronger is een sterkere variant van de Range Rover Sport.

De Arden AR7 is voorzien van een aangepast front. De roestvrijstalen grille en luchtinlaten combineren een opvallende look met een effectievere toevoer van koellucht. De aerodynamische carrosseriekit zorgt, samen met een verlagingset, voor een gewijzigd wegcontact bij alle snelheden. De carrosserie van de Arden AR7 is aan beide kanten 3 cm verbreed. Dit draagt bij aan de extra krachtige uitstraling van het model.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De 22 inch grote Arden Sportline driedelige wielen (optioneel is 23 inch leverbaar), het LED dagrijlicht aan de voorzijde en de met de hand vervaardigde roestvrijstalen sportuitlaat completeren het uiterlijk van de Arden AR7.

Ook onder de motorkap hebben de ingenieurs van Arden de Range Rover gemodificeerd. De bekende 4,2 liter V8 Supercharged, voorzien van een compressor, is door de Range Rover specialist vergroot tot 4,5 liter. Het vermogen bedraagt 480 pk, waarmee de Arden Range Rover AR7 in 6,5 seconden van 0 tot 100 km/h accelereert. De topsnelheid bedraagt 240 km/h. Dankzij een aangepast remsysteem, bestaande uit geperforeerde, geventileerde schijven voorzien van remklauwen met zes (voor) en vier remzuigers, vertraagt de Arden AR7 ook beter.

De Arden AR6 Stronger is gebaseerd op de Range Rover Sport. Onder de van extra koelopeningen voorziene motorkap ligt een 520 pk krachtige 4,8 liter V8, voorzien van een supercharger. De sprint van 0 tot 100 km/h duurt iets meer dan zes seconden, de topsnelheid bedraagt 270 km/h.

Land Rover Range Rover (2001 - 2012)

De voorzijde is voorzien van extra luchtinlaten voor een betere koeling van de remmen. De spatborden zijn 4,5 centimeter verbreed, als optische blikvanger en om ruimte te bieden aan de banden in de maat 295/30 R22 die op de 22 inch grote Arden Sportline wielen zijn gemonteerd. De verbrede dorpels zijn naar wens verlicht. De achterzijde onderscheidt zich onder meer door de dubbele uitlaatpijp van de roestvrijstalen Arden sportuitlaat en de diffusor aan de onderzijde.

Ook de remmen zijn 'Stronger'. Net als de Arden AR7 is de Arden AR6 Stronger voorzien van geperforeerde, geventileerde schijven met remklauwen voorzien van zes (voor) en vier remzuigers.

KwikFit
Range Rover tijdelijk als Vogue SilverRange Rover tijdelijk als Vogue Silver
15 februari 2012
Piet Boon geeft visie op Range RoverPiet Boon geeft visie op Range Rover
23 maart 2011
Range Rover bouwt Autobiography UltimateRange Rover bouwt Autobiography Ultimate
9 februari 2011
Land Rover doneert miljoenste RangeRoverLand Rover doneert miljoenste RangeRover
5 november 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum