23 augustus 2012
Land Rover Freelander 2

Land Rover Freelander 2

Land Rover Freelander 2 aangepast voor 2013

Autozine
23 augustus 2012 | Land Rover heeft de Freelander 2 aangepast voor modeljaar 2013. Nieuwe lak- en interieurkleuren, nieuwe designdetails voor het exterieur, hoogwaardiger uitrustingsniveau en een nieuwe, lichtgewicht, efficiƫnte benzinemotor dragen er alle toe bij om Land Rover's compacte SUV moderner te maken.
AutoCoach

De interieuruitvoering van de Freelander 2 is hoogwaardiger geworden met onder meer nieuwe standaarduitrusting, opties en bekledingen, zoals drie nieuwe kleurencombinaties als onderdeel van een 'Dynamic'-thema, nieuwe middenconsole, 7-inch touchscreen, nog betere Meridian audiosystemen, navigatiesysteem en interieurvoorverwarming met 7-daagse timerfunctie.

Land Rover Freelander 2

Keyless Start vervangt de contactsleutelmodule en het docking-station in het dashboard. Verder is er een nieuwe, 'intelligente' elektronisch gestuurde parkeerrem die de benodigde remkracht automatisch aanpast aan de hellingshoek van de weg waarop de auto staat geparkeerd. Andere nieuwe opties voor de Land Rover Freelander 2 zijn SWYS-spraakbediening (Say What You See) met visuele aanwijzingen in het scherm en een achteruitrijcamera met aankoppelfunctie voor trailer.

De designdetails voor het exterieur zijn vernieuwd voor een geïntegreerde en gecoördineerde uitstraling, inclusief eigentijdse koplampen en achterlichten met de nieuwste LED-technologie en een nieuwe signature-verlichting in de koplampen. Compleet nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen zijn een optie voor de basisuitvoering en voor SE-uitvoeringen is er een Body Styling Pack als optie.

Land Rover Freelander 2

Het grootste nieuws op motorengebied is de introductie van de viercilinder Si4 turbo benzinemotor die de i6 zescilinder vervangt. Dit is in essentie dezelfde motor die ook in de Range Rover Evoque wordt toegepast en die in de Land Rover Freelander 2 hetzelfde vermogen levert van 240 pk (177 kW) vermogen en 340 Nm trekkracht. Daarmee produceert de lichtgewicht Si4 meer vermogen en trekkracht dan de i6 en is daarnaast ook nog eens zuiniger en schoner, met een 14 procent lagere CO2-emissie van 224 g/km.

Het nieuwe instrumentenpaneel heeft voortaan een 5-inch informatiedisplay tussen de twee grote instrumenten. Dit infodisplay toont voor het rijden belangrijke informatie, zoals temperatuur en tankinhoud, transmissiestand en geselecteerd Terrain Response®-programma. Dit wordt aangevuld door een nieuw stuurwiel met twee vijfwegtoetsen om de dropdown menu's van het informatiedisplay te bedienen en instellingen van de auto te kunnen kiezen.

Land Rover Freelander 2

Ook de achteruitrijcamera is nieuw voor het modeljaar 2013. Het beeld van de camera wordt getoond op het touchscreen, waarbij dynamische lijnen op het scherm de breedte van de auto en de verwachte baan bij het achteruitrijden weergeven. Het systeem biedt ook een aankoppelassistent (Tow Hitch Assist), waarbij een op het camerabeeld geprojecteerd symbool de positie van de trekhaak aangeeft, zodat koppelen van een trailer gemakkelijker wordt.

Land Rover Freelander met Prestige PackLand Rover Freelander met Prestige Pack
23 oktober 2013
Prijzen Land Rover Freelander 2 bekendPrijzen Land Rover Freelander 2 bekend
11 oktober 2012
Land Rover viert 300.000e Freelander 2Land Rover viert 300.000e Freelander 2
25 mei 2012
LandRover Freelander 2 als Sport LimitedLandRover Freelander 2 als Sport Limited
19 april 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum