28 september 2016
Land Rover Discovery 5

Land Rover Discovery V

Land Rover onthult Discovery 5

Autozine
28 september 2016 | Land Rover heeft de nieuwe generatie Discovery op spectaculaire wijze onthuld. De nieuwe fullsize zevenpersoons Discovery maakte zijn werelddebuut op het grootste LEGO-bouwwerk ter wereld: een dertien meter hoge LEGO-versie van de beroemde Tower Bridge in Londen. Het model van de Tower Bridge is gemaakt van 5.805.846 LEGO-steentjes, waarmee het bouwwerk het vorige Guinness World Record met 470.646 steentjes ruimschoots heeft verbeterd. Als alle LEGO-steentjes achter elkaar zouden liggen, maakt dat een strook met een lengte van dik driehonderd kilometer. Dat is van de Tower Bridge in Londen naar Parijs, waar op dit moment de Motorshow plaatsvindt.

Onder leiding van Duncan Titmarsh, LEGO Certified Professional, werkten LEGO Master Builders vijf maanden aan het gigantische LEGO-bouwwerk. Het staat op het landgoed van Packington Hall in Warwickshire, op steenworp afstand van Land Rovers fabriek in Solihull, waar de nieuwe Discovery van de band loopt.

Land Rover Discovery 5

Trouwe Land Rover-klanten Bear Grylls, Sir Ben Ainslie en Zara Phillips speelden een belangrijke rol bij de dynamische onthulling van Land Rovers veelzijdigste model ooit. De Britse avonturier Bear Grylls landde op spectaculaire wijze op het podium toen hij van het hoogste punt van het model van de Tower Bridge abseilde.

De Tower Bridge werd tijdens de onthulling geflankeerd door twee LEGO 'Discovery Zones' om stil te staan bij 27 jaar Land Rover Discovery. In de ene zone, met het thema paardensport, werd onder leiding van Zara Phillips, springruiter en lid van de Britse koninklijke familie, een typisch Britse picknickscène uitgebeeld, compleet opgebouwd uit LEGO-steentjes. De andere zone, de 'Bear Grylls Adventure Zone', werd ingevuld met vuur en keien om een typische ontdekkingstocht uit te beelden. Uiteraard was ook hier gebruikgemaakt van LEGO.

Land Rover Discovery 5

Land Rover BAR-teambaas Sir Ben Ainslie reed met zijn gehele zeilteam in de nieuwe Discovery door 90 centimeter diep water onder de Tower Bridge en demonstreerde hiermee de ongeëvenaarde capaciteiten en veelzijdigheid van Land Rovers nieuwe SUV. Aan de Discovery was een nauwkeurige LEGO-replica gekoppeld van de Land Rover BAR-boot (gemaakt van 186.500 LEGO-steentjes), waarmee het team volgend jaar deelneemt aan de America's Cup.

De vijfde generatie profiteert van Land Rovers sterke, veilige en lichte architectuur. Bovendien staat de nieuwe Discovery voor een volgende stap in Land Rovers toekomst. De SUV is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd met de hulp van enkele van de 1.300 jonge, getalenteerde engineers die momenteel deelnemen aan opleidingsprogramma's bij Jaguar Land Rover. Jaguar Land Rover is een van de grootste werkgevers van afgestuurde mensen en leerlingen. De afgelopen zes jaar zijn er drieduizend aangenomen en onlangs zijn vierhonderd nieuwe stagiaires gestart.

Land Rover Discovery 5
XLLease
Land Rover Discovery als MetropolitanLand Rover Discovery als Metropolitan
14 oktober 2021
Land Rover vernieuwt Discovery voor 2021Land Rover vernieuwt Discovery voor 2021
10 november 2020
Land Rover op de bres voor neushoornLand Rover op de bres voor neushoorn
20 augustus 2018
Land Rover Discovery trekt 110 tonLand Rover Discovery trekt 110 ton
20 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum