5 september 2006
Lancia Delta

Lancia Delta HPE

Wereldpremiere voor Lancia Delta HPE concept car

Autozine
5 september 2006 | De langverwacht Lancia Delta HPE Concept Car maakt zijn werelddebuut tijdens het 63ste Internationale Filmfestival van Venetie De auto is geinspireerd op de sportieve Lancia Beta HPE die in de tweede helft van de jaren 70 Lancia's antwoord was op een sportieve en praktische hatchback.
 

De concept is 4,5 meter lang, 1,8 meter breed, 1,5 meter hoog en is rank en sportief om te zien. Na onder andere de Fulvia, de Beta HPE, de Prisma, de Dedra en de Lybra is dit Lancia's nieuwste beeld van een middenklasser. Het eerste dat opvalt, is de styling van de auto; het overhangende dak, de grote achterruit en de chromen grille; een moderne interpretatie van Lancia's klassieke grille uit de jaren vijftig. De chromen randen rondom versterken het vele glas en geven de auto een sportieve tint. De Delta HPE Concept heeft meer dan 400 liter bagageruimte, maar dat is dankzij de verschuifbare achterbank te veranderen.

Lancia Delta

Blue&Me biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me systeem een SMS te laten voorlezen. De SMS hoeft dus niet meer op het scherm van de telefoon afgelezen te worden.

Tot slot is de Delta HPE Concept ontworpen voor zowel diesel- als benzinemotoren die allemaal voorzien zijn van een turbo en gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een gerobotiseerde transmissie. De vermogens lopen uiteen van 120 tot meer dan 200 pk.

Lancia Delta