6 mei 2009
Lancia Delta

Lancia Delta

Lancia Delta in nieuwe Dan Brown verfilming

Autozine
6 mei 2009 | Film en Lancia gaan al tijden samen. Zo is het Italiaanse merk al jaren hoofdsponsor van het filmfestival van Venetiƫ. Ditmaal participeert Lancia in de nieuwe Dan Brown verfilming 'Angels & Demons - het Bernini Mysterie'.
 

Tom Hanks wordt als Robert Langdon, hoogleraar religieuze symboliek aan de Universiteit van Harvard, opnieuw geconfronteerd met eeuwenoude machten die voor niets terugdeinzen om hun doel te bereiken. De nieuwe 200 pk sterke Lancia Delta 1.8 Di Turbo Jet speelt eveneens een opvallende rol in de thriller. Andere rollen in de film van de hand van Ron Howard worden onder andere gespeeld door Ayelet Zurer (Munich) en Ewan McGregor (Trainspotting).

Lancia Delta

De Casino fabriek in Italië heeft een speciale serie Delta's voor de film geproduceerd met functies en technieken die nog in de testfase verkeerden. Ook zijn speciale aanpassingen gedaan. Een voorbeeld: de getinte ramen die op de productiemodellen aanwezig zijn, zorgden voor camera-moeilijkheden. Deze moesten worden vervangen door speciaal gefabriceerd extra doorzichtig glas. Na de opnamen in Rome, vlogen de auto's naar Los Angeles voor meer opnamen in de Sony Pictures' Studios.

De film 'Angels and Demons –het Bernini Mysterie' draait vanaf 13 mei in 130 Nederlandse bioscopen.