24 december 2008
Lancia Delta

Lancia Delta

Lancia Delta 1.9 Twin Turbo nu bij de dealer

Autozine
24 december 2008 | De Lancia Delta is nu ook leverbaar met een 1.9 liter Twin Turbo MultiJet dieselmotor met een vermogen van 190 pk. Vanwege zijn relatief geringe uitstoot is de auto voorzien van een C-milieulabel. Met de nieuwe krachtbron rijdt de Delta gemiddeld 17,5 kilometer op een liter diesel en kan de Italiaan een topsnelheid halen van 222 km/h.
Lancia Delta leasen?
Dat kan! Vanaf € 206,-
Lease.auto

 

Kenmerkend voor de nieuwe Euro 5 krachtbron is de toepassing van twee turbochargers: een compacte die zorgt voor een snelle en vinnige reactie bij lagere snelheid èn een grote die zorgt voor een hoge vermogensafgifte bij hogere snelheden.

Lancia Delta

De beide turbines opereren als volgt:

  • Beneden 1.800 toeren per minuut drijven de uitlaatgassen alleen de kleine turbine aan. Gevolg is een snelle reactie en motorvermogen bij lage toerentallen. De grote turbine draait dan op zijn laagste stand en belemmert de doorstroming van de gassen niet.
  • Tussen de 1.800 en 3.000 t/min, afhankelijk van de condities en de wensen van de bestuurder, begint de grote turbine zijn werk tegelijk met de kleine turbocharger.
  • Boven de 3.000 t/min wordt de kleine turbine uitgeschakeld zodat de grote turbo optimaal en maximaal presteert

De Lancia Delta 1.9 16v Twin Turbo MultiJet is er in de 'Oro' en 'Platino' uitrusting en staat nu bij de dealer vanaf € 33.745. Standaard is de auto onder andere voorzien van 6 airbags, geavanceerd ESP-systeem, verschuifbare achterbank, met leer en Alcantara beklede stoelen, radio/cd/mp3 speler met stuurwielbediening, airconditioning verchroomde zijruitomlijstingen en een verchroomde dubbele uitlaat.

Lancia Delta