3 december 2013

Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno Roadster debuteert op vliegdekschip

3 december 2013 - Afgelopen weekend gaf Lamborghini de Veneno Roadster een spectaculair wereldwijd debuut door de auto officieel te onthullen op een 240 meter lang vliegdekschip. In het bijzijn van een groot aantal hoogwaardigheidsbekleders, klanten, VIPs en media presenteerde Lamborghini de supersportwagen op het Italiaanse marineschip in de Mina Zayed haven in Abu Dhabi.

De keuze van Lamborghini om de Veneno Roadster in Abu Dhabi voor het eerst aan de wereld te tonen lag voor de hand. In deze regio mag Lamborghini op een grote populariteit rekenen en het Midden Oosten is één van de belangrijkste markten voor het Italiaanse supersportwagenmerk uit Sant'Agata Bolognese.

Lamborghini

Naast zijn extreme voorkomen onderscheidt de open Veneno zich door zijn prestaties. Dankzij een maximumvermogen van 552 kW (750 pk), afkomstig van een 6.5-liter V12, accelereert de Roadster in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u en noteert hij een topsnelheid van 355 km/u. Het vermogen wordt geheel in Lamborghini-traditie via permanente all-wheel drive overgebracht op de vier wielen.

Van de Lamborghini Veneno Roadster, met een prijs van 3,3 miljoen euro exclusief belastingen, worden in 2014 slechts negen exemplaren geproduceerd.